Απεβίωσε στα 42 του χρόνια ο Prodigy του θρυλικού συγκροτήματος Mοbb Deep

Ο καλλιτέχνης έπασχε από εκ γενετής προβλήματα υγείας

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 42 ετών ο Άλμπερτ Τζόνσον, ευρύτερα γνωστός με το ψευδώνυμο The Prodigy. Από τους πιο προβεβλημένους και επιτυχημένους ράπερ των τελευταίων ετών και μέλος των θρυλικών Mobb Deep.

Ο ράπερ, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Άλμπερτ Τζόνσον, βρισκόταν στην περιοδεία «Art of Rap» με τους Ghostface Killah, Onylx, KRS-One, και Ice-T μεταξύ άλλων.

Ο καλλιτέχνης έπασχε από εκ γενετής προβλήματα υγείας ωστόσο δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Ο Prodigy έπασχε από δρεπανοκυτταρική αναιμία, μια κατάσταση κατά την οποία τα ερυθρά αιμοσφαίρια εκτρέπονται σε δρεπανοειδή μορφή και πεθαίνουν νωρίς, προκαλώντας έλλειψη υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη της ροής του αίματος.

«Με εξαιρετική θλίψη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου Αλμπερτ Τζόνσον, γνωστού σε εκατομμύρια οπαδούς, ως ράπερ Prodigy, του θρυλικού συγκροτήματος Mοbb Deep», δήλωσε ο υπεύθυνος εκδότης του στο XXL Magazine.

«Ο ράπερ πριν από λίγες μέρες ένιωσε ενοχλήσεις και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας, όπου προκλήθηκαν επιπλοκές εξαιτίας κρίσης της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του ακόμη δεν έχουν καθοριστεί. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους για το σεβασμό της ιδιωτικότητας της οικογένειας αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ