Πάτρα: "Λερναία ύδρα" οι απάτες - Άρπαξαν 6.000 ευρώ από ηλικιωμένη - ΠΡΟΣΟΧΗ συνιστά η ΕΛ.ΑΣ

Οι δράστες εμφανίστηκαν ως "φίλοι" του γιου της

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά απάτης με θύματα κυριώς ηλικιωμένους στην Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, όπως έγραψε το tempo24.gr, δυο άνδρες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο χρώματος λευκό, στάθμευσαν έξω από το σπίτι ηλικιωμένης επί της οδού Κύπρου 64 στην Πάτρα.

Αφού αποβιβάστηκαν, προσέγγισαν την ανυποψίαστη γυναίκα, και αφού την έπεισαν πως πρόκειται για "γνωστούς" του γιού της, στους οποίους όφειλε σημαντικό χρηματικό ποσό, κατάφεραν και της απέσπασαν αρχικά 800 ευρώ.

Το σχέδιο όμως των επιτήδειων, είχε και συνέχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, την ώρα που η ηλικιωμένη μπήκε στο σπίτι της και πήγε στο μέρος, όπου είχε τα χρήματα, ο ένας εκ των δραστών, είδε πως στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχαν και άλλα χαρτονομίσματα. 

Προφασιζόμενος μια δικαιολογία, κατάφερε να μπει στην οικεία του θύματος και να αρπάξει συνολικά 6.000 ευρώ, χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί με πολύ κόπο από την ηλικιωμένη.

Όταν οι δράστες έφυγαν, το θύμα κατάλαβε τι είχε συμβεί και για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία.

Οι αρχές διενεργούν έρευνα για τον εντοπισμό τους, ενώ την ίδια ώρα συστήνουν στους πολίτες, να είναι ιδαιτέρως προσεκτικοί και επιφυλακτικοί με άγνωστα άτομα που τα προσεγγίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Άρπαξαν χρήματα με τη μέθοδο της απασχόλησης και εξαφανίστηκαν - Δύο δράστες αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης