"Δεν προβλέπεται σχεδιασμός από την κυβέρνηση για δημιουργία ΧΥΤΕΑ στην ΑΜΙΑΝΤΙΤ" - Επικοινωνία του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα με τον Σ. Φάμελλο

μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν

Τη διαβεβαίωση του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων στο Δρέπανο, στις πρώην εγκαταστάσεις της ΑΜΙΑΝΤΙΤ, έλαβε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Κατσιφάρας με τον κ. Φάμελλο τόσο τηλεφωνικά όσο και με έγγραφο, επεσημάνθηκε πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο καθώς δεν προβλέπεται συνολικά στην Δυτική Ελλάδα, ούτε από τον Εθνικό Σχεδιασμό για τα επικίνδυνα απόβλητα.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr, δεν υπάρχει τίποτα και στον περιφερειακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Να θυμίσουμε πως όλος ο θόρυβος ξεκίνησε όταν ο πρόεδρος της ΠΑΚΟΕ Παναγιώτης Χριστοδουλάκης από την Μεγαλόπολη που βρισκόταν είπε πως είναι στις προθέσεις της κυβένρησης κάτι τέτοιο για την ΑΜΙΑΝΤΙΤ στο Δρέπανο.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ