Άκης Τσελέντης" Δεν έχω πειστεί ότι ήταν ο κύριος σεισμός - Οι χάρτες με τα ρήγματα στη Λέσβο - Τί ανησυχεί τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών - ΦΩΤΟ

μίλησε το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, μιλώντας την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Αντένα, είπε ότι ο μεγάλος σεισμός στη Λέσβο ενδεχομένως να μην είναι ο κύριος σεισμός.

Όπως είπε και σε χθεσινές του τηλεοπτικές εμφανίσεις, υπάρχει κίνδυνος από τον ισχυρό σεισμό να ενεργοποιηθούν άλλα ρήγματα, χάρτη των οποίων δημοσίευσε και στην προσωπική του σελίδα στο facebook. 

"Το σεισμογόνο ρήγμα εμφανέστατο! (.....) Τα συμπεράσματα ευνόητα"

Έγραψε ο καθηγητής σεισμολογίας σχετικά με τον χάρτη που έχει δημοσιεύσει. 

Αναφερόμενος στη σεισμική ακολουθία ο κ. Τσελέντης σημείωσε ότι "ο σεισμός ο οποίος έγινε εχθές, έγινε σε ένα ρήγμα μέχρι στιγμής λίγο άγνωστο. Γενικά υπήρχε μία εκτίμηση ότι η περιοχή αυτή είναι διεγερμένη, το ρήγμα αυτό εμείς το έχουμε δει να έχει μήκος 45 χιλιόμετρα, εν δυνάμει μπορεί να δώσει μέχρι 6,5 Ρίχτερ. Το θέμα όμως είναι ότι η Λέσβος περιβάλλεται από μία συστοιχία περίπου 12 μεγάλων ρηγμάτων, μερικά από τα οποία περνάνε και κάτω από το νησί" 

Διαβάστε επίσης