Τα προσφυγόπουλα στο Δημοτικό Σχολείο Βάρδας – Μάθημα αγάπης και αλληλεγγύης

Η αμηχανία έγινε χαμόγελο και στη συνέχεια παιχνίδι. Είναι η κοινή γλώσσα που ενώνει τα παιδιά όλου του κόσμου. Και αυτό έγινε χθες στην επίσκεψη των 30 προσφυγόπουλων από την Δομή της Μυρσίνης  στο δημοτικό σχολείο της Βάρδας.

Στις 9.30 το πρωΐ τριάντα προσφυγόπουλα φθάνουν με λεωφορείο στο Δημοτικό της Βάρδας. Στην είσοδο τα παιδιά υποδέχονται όλοι οι μαθητές του σχολείου, οι δάσκαλοι, ο ιερέας της Βάρδας, ο δήμαρχος και συνεργάτες του, ενώ χορωδία μαθητών τραγουδούν «στηρίξου σε μένα γιατί σε αγαπώ». Μια σύντομη αλλά ζεστή υποδοχή, που έκανε όλα τα παιδιά να μάθουν ότι όλα τα παιδιά της γης έχουν ίσα δικαιώματα.

Τα προσφυγόπουλα στο Δημοτικό Σχολείο Βάρδας – Μάθημα αγάπης και αλληλεγγύης

«Δεν έχει θέση ο ρατσισμός»

“Η σημερινή ήταν μια εκπαιδευτική εκδήλωση αλλά πήρε άλλες διαστάσεις πολύ όμορφες με ομόφωνη γνώμη διδασκόντων και ετοιμάσαμε την υποδοχή που παρακολουθήσατε. Στην Βάρδα δεν έχουν θέση ο ρατσισμός και η ξενοφοβία ”, δήλωσε η δραστήρια διευθύντρια του σχολείου κ. Ανδριανίδου Μαρία

Τα προσφυγόπουλα στο Δημοτικό Σχολείο Βάρδας – Μάθημα αγάπης και αλληλεγγύης

Από την πλευρά του ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου κ. Γιώργος Σαϊτάς, όπου εκεί φοιτούν τα προσφυγόπουλα από το LM Village δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ το δημοτικό σχολείο Βάρδας για την πρόσκληση αλληλεγγύης προς τα προσφυγόπουλα. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνουμε να εξοικειώσουμε τα προσφυγόπουλα με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι η τρίτη φορά που βγάζουμε τα προσφυγόπουλα από το σχολείο. Ευχαριστώ την διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, την δημοτική αρχή καθώς και τον ιερέα για την σημερινή τους παρουσία »

«Είναι μια πρόσκληση αλληλεγγύης, είναι η αγάπη που συνδέει όλα τα παιδιά του κόσμου. Αυτό ζούμε σήμερα εδώ στο δημοτικό σχολείο Βάρδας και ευχαριστούμε ως δημοτική αρχή την διευθύντρια, τους δασκάλους, τους γονείς και τον ιερέα για την υποδοχή. Τα προσφυγόπουλα όπως και εσείς βλέπετε έχουν μείνει κατενθουσιασμένα», δήλωσε ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ.

patrisnews.com 

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο