Ο πρώτος καρκινοπαθής τελικού σταδίου που κατέκτησε το Έβερεστ

07/06/2017 | 10:30

Ένας 47χρονος Βρετανός καρκινοπαθής τελικού σταδίου, στον οποίον οι γιατροί έχουν δώσει λίγους μήνες ζωής, «κατέκτησε» την κορυφή του ψηλότερου βουνού της Γης, του Έβερεστ. Πιθανότατα είναι ο πρώτος άνθρωπος που, σε αυτό το στάδιο της ασθένειας, κατάφερε κάτι τέτοιο.

Ο Ίαν Τούτχιλ διαγνώσθηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου το καλοκαίρι του 2015, στις αρχές του 2016. Έπειτα από θεραπεία πίστεψε ότι έγινε καλά, αλλά η νόσος επέστρεψε δριμύτερη και ενημερώθηκε ότι του είχαν απομείνει μόνο λίγοι μήνες ζωής.  Όπως είπε στο BBC, «αποφάσισα να αποδείξω ότι οτιδήποτε είναι δυνατό» και, κάπως έτσι, στις 5 Ιουνίου «πάτησε» στην κορυφή του Έβερεστ.

Ο Τούτχιλ, καταγόμενος από την πόλη Σέφιλντ και προσωπικός γυμναστής στο επάγγελμα, τοποθέτησε στην ψηλότερη κορυφή -μετά από σχετική δωρεά που του έγινε- μία σημαία της ποδοσφαιρικής ομάδας Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ, παρόλο που ο ίδιος δηλώνει φανατικός οπαδός μιας άλλης ομάδας της ίδιας πόλης. Αφού βρέθηκε στην κορυφή του Έβερεστ, έστειλε το εξής μήνυμα μέσω Twitter: «Τίποτε να δει κανείς εδώ πάνω, εκτός από κάποιον καρκινοπαθή τύπο με μια σημαία της Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ»

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ