Μάθε ποια φρούτα έχουν την περισσότερη και λιγότερη ζάχαρη

Η ζάχαρη θεωρείται λευκός θάνατος. Βρίσκεται ακόμη κι εκεί που δεν πάει το μυαλό μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να τρώμε ό,τι την περιέχει. Απλά πρέπει να έχουμε στο νου μας την ποσότητα και την συχνότητα που καταναλώνουμε μερικά από αυτά. Εμείς σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τα πέντε φρούτα με την περισσότερη-λιγότερη ζάχαρη.

Ποια είναι αυτά;

Κράνμπερις. Είναι ό,τι πιο υγιεινό μπορείτε να φάτε καθώς περιέχουν λίγη ζάχαρη και συγκεκριμένα ένα φλιτζάνι φρέσκα κράνμπερις δίνει μόλις τέσσερα γρ. σάκχαρα. Ωστόσο όλα θέλουν μέτρο οπότε μην το παρακάνετε.

Μάνγκο. Μπορεί να σας αρέσει αλλά θα σας δυσαρεστήσουμε καθώς το αρωματικό αυτό εξωτικό φρούτο δίνει σε κάθε φλιτζάνι περίπου 23 γρ. σάκχαρα.

Λίτσι. Κάποιες από εσάς το λατρεύετε ενώ κάποιες άλλες δεν το έχει καν δοκιμάσει. Με 29 γρ. σάκχαρα ανά φλιτζάνι, αυτό το φρούτο σου δίνει πολλή ζάχαρη και έχει αρχίσει να κατακτά και την ελληνική αγορά.

Αβοκάντο. Έχει πολλές πρωτεΐνες κι ευτυχώς λίγα σάκχαρα. Ένα ολόκληρο ωμό αβοκάντο έχει μόνο ένα γραμμάριο σάκχαρα

Κεράσια. Το πιο νόστιμο φρούτο του καλοκαιριού περιέχει 18 γρ. ζάχαρη το ένα φλιτζάνι.

 

 

Στους 38 βαθμούς θα εκτοξευθεί ο υδράργυρος – Ψυχρή λίμνη φέρνει ανατροπές στον καιρό

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Τα βήματα του χορού μάγεψαν εκατοντάδες φίλους της παράδοσης – ΦΩΤΟ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη ματιά ενός Έλληνα: Την Παρασκευή η παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Ψύλου, στην Πάτρα

 Ενημερωτική ημερίδα στην Κ. Αχαΐα για τις επενδύσεις σε θερμοκήπια

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα – BINTEO

“Πρωτοβουλία Τέμπη 28/2 Δικαιοσύνη” : Aνοιχτή συνέλευση στο Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδος 

Ο Νετανιάχου καλεί τους πολίτες της Τεχεράνης να την εγκαταλείψουν – «Το Ισραήλ ελέγχει τον εναέριο της χώρο»

12 βραβεία για τη METRO στα Internal Communication & Employee Engagement Awards 2025!