Δρωτσίλες και παιδί: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζονται

Το καλοκαίρι έχει τα καλά του έχει και τα κακά του. Όπως άλλωστε και κάθε εποχή! Τα μικρά παιδιά και τα μωρά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών μπορεί να εμφανίσουν δρωτσίλες κάτι που ενδεχομένως να σας φοβίσει και να σας ανησυχήσει.  Μπορεί κάποιοι από εσάς να μη γνωρίζετε τι είναι, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να σας λύσουμε τις απορίες. Οι δρωτσίλες είναι τα κόκκινα σπυράκια που εμφανίζονται τις πολύ ζεστές μέρες, στο πρόσωπο, στο λαιμουδάκι, στα χέρια και στους γλουτούς του παιδιού σας.

Τι μπορείτε να κάνετε για να τις αντιμετωπίσετε; Εμείς συμβουλευτήκαμε ειδικούς προκειμένου να μας δώσουν τις πολύτιμες συμβουλές τους.

• Τα ρούχα είναι το παν. Θα πρέπει να επιλέξετε δροσερά και βαμβακερά ρούχα, τα οποία δε θα είναι σφικτά στο κορμάκι του.
• Μη χρησιμοποιείτε κρέμες, ταλκ κτλ. Αφήστε το δέρμα να αναπνεύσει για τους πόρους.
• Ένα χλιαρό μπάνιο ή κομπρέσες με χαμομήλι θα ανακουφίσουν το δερματάκι του μωρού σας.
• Μην αγοράζετε συνθετικά ρούχα.
• Καλό είναι τις πολύ ζεστές μέρες, να μη βγάζετε βόλτα το μωρό.

Σε κάθε περίπτωση, μόλις δείτε τις δρωτσίλες να κάνουν την εμφάνισή τους, καλό είναι να επικοινωνήσετε με τον οικογενειακό σας γιατρό, που ενδεχομένως να σας χορηγήσει κάποια αλοιφή.

 

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Πραποπούλου, μια από τις καλλονές της παλιάς Πάτρας

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή η Κούλα Ροδοπούλου, μία γυναίκα που άφησε εποχή

Πρωτοφανές περιστατικό στην Πάτρα: 89χρονη θανάτωσε κουτάβια – Ανταλλαγή χτυπημάτων με 25χρονο, της πέταξε πέτρα, τον χτύπησε με σίδερο