Πάτρα: Τον Ιούνιο σε λειτουργία 10 Πολυιατρεία γειτονιάς - "Αγκάθι" οι προσλήψεις - Τι θα γίνει με τον "Άγιο Αλέξιο"

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 6ΗΣ ΥΠΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗ

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, τέθηκε ως χρονοδιαγράμμα για την έναρξη λειτουργίας των Πολυιατρείων Γειτονιάς στην Πάτρα, στο πλασίο σύσκεψης του Υπουργείου Υγείας με τις Διοικήσεις του Υγειονομικών Περιφερειών Ελλάδας.

Την ίδια ώρα "αγκάθι" για την ομαλή λετιουργία των νέων δομών πρωτοβάθμιας παροχής φροντίδας και υγείας, φαίνεται πως αποτελεί η στελέχωση τους, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εκφράζεται η ανησυχιά για το κατά πόσο γιατροί και λοιπό προσωπικό που απαιτείται, ανταποκριθούν στην προκήρυξη των θέσεων εργασίας.

Στην περίπτωση που το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί, οι μονάδες υγείας θα λειτουργήσουν σταδιακά.

Προς την κατεύθυνση της προετοιμασίας η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  στο πλαίσιο αναζήτησης  χώρων,  έχει ήδη συζητήσει με τον Δήμο Πατρέων για την παραχώρηση ακινήτων.  «Υπάρχει ήδη χρηματοδότηση που αφορά στην ενοικίαση, αλλά και στην πρόσληψη του προσωπικού» είχε δηλώσει στο tempo24.gr, ο Υποδιοικητής της ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης για να προσθέσει «προς πρόκειται για δέσμευση του υπουργού Υγείας».

kostakiotis_tempo24.gr_.jpg

Η ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΩΝ

Τα πολυιατρεία της γειτονιάς, θα στελεχωθούν με Γενικό Ιατρό και ιατρικές ειδικότητες, που στοχευμένα θα παρέχουν υπηρεσίες υγείας και φροντίδας σε πρωτοβάθμια επίπεδο.

Σε κάθε πολυιατρείο θα απασχολούνται 13 άτομα, γιατροί , παραϊτρικό και διοικητικό προσωπικό.

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Συνολικά 10 θα είναι τα πολυιατρεία που θα αναπτυχθούν στις γειτονιές της Πάτρας και της ευρύτερης περιφέρεις του Δήμου.

Μεταξύ αυτών θα είναι η περιοχή του Αγίου Αλεξίου, της Άνω Πόλης, τα Ζαρουχλέϊκα, το Προάστειο, το Ρίο, η Παραλία, τα Δεμένικα και ο Άγιος Βασίλειος.

Παράλληλα ο σχεδιασμός προβλέπει σε πρώτη φάση, πιθανόν και εντός του Ιουνίου, να ξεκινήσει η διευρυμένη λειτουργία μέχρι τις 9 το βράδυ της Μονάδας των Ζαρουχλεϊκων., ενώ το ίδιο διάστημα και εφόσον εξασφαλιστεί το προσωπικό και  οργανωθούν στο μέγιστο βαθμό τα εργαστήρια θα ξεκινήσει και η λειτουργία της Μονάδας του Αγ. Αλεξίου ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, σε 24ωρη βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Τον Ιούνιο σε λειτουργία 10 Πολυιατρεία γειτονιάς - ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ - Ο σχεδιασμός για το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας και το ΙΚΑ Ζαρουχλεΐκων

 


 

Διαβάστε επίσης