Πάτρα: Η ΡΑΠ στηρίζει τον σύλλογο "ΑΣΤΟ-Επικοινωνούμε"

για την μετεγκατάστασή του

Η ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη προσυπογράφει το ψήφισμα του Συλλόγου ΑΣΤΟ-Επικοινωνούμε, με το οποίο ζητείται η μετεγκατάστασή του από το κτίριο της οδού Μανιακίου σε χώρο που θα του παρέχει ο Δήμος προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του. 

Η συνεχής, επί 16 έτη, παρουσία και η πλούσια δράση του συγκεκριμένου συλλόγου στην Πάτρα έδωσαν δημιουργική διέξοδο στις ανησυχίες και την ανάγκη έκφρασης ενός πολύ μεγάλου αριθμού νέων της πόλης μας. Στην ουσία, αυτή η εθελοντική διάθεση προσφοράς ήταν που κράτησε όρθιο το κτίριο της οδού Μανιακίου αφού ο καθαρισμός, οι αναγκαίες επισκευές και η αξιοποίηση του χώρου με τη λειτουργία ανοικτών στην κοινωνία ομάδων δράσης και βέβαια, με την ετήσια πραγματοποίηση του Φεστιβάλ έδωσαν την ευκαιρία σε χιλιάδες Πατρινούς και Πατρινές να γευτούν τους καρπούς της συλλογικής δουλειάς, του εθελοντισμού, της δημιουργικής έκφρασης κόντρα στις αλλοτριωτικές επιταγές των καιρών μας, του ωχαδελφισμού, του εγωισμού και της απομόνωσης.

Είναι ανάγκη το άνοιγμα ενός παιδικού σταθμού να μην αποτελέσει το πρόσχημα ούτε την αιτία για τη διακοπή της λειτουργίας του ΑΣΤΟ-Επικοινωνούμε. Ο Δήμος έχει την ηθική αλλά και την ουσιαστική υποχρέωση να βρει έναν χώρο κατάλληλο για τη συνέχιση της λειτουργίας του χωρίς να συρρικνώσει τις δραστηριότητές του αλλά και να συνδράμει ουσιαστικά στις προσπάθειές του.

 

Διαβάστε επίσης