Το περίφημο κτίριο της Πάτρας το οποίο έγινε ταυτόσημο του "Λόγω Τιμής" που επιστρέφει στις οθόνες

To νεοκλασσικό στολίδι της Τριών Ναυάρχων

To  νεοκλασσικό Τριών Ναυάρχων έκανε την τηλεοπτική του πρεμιέρα  τη σεζόν 1996-1997 όταν το Mega έστρεψε τα φώτα του πιο δημοφιλούς του σήριαλ, πάνω στην Πάτρα και παρέσυρε «Λόγω Τιμής» τα μηχανάκια της AGB, στα υψηλά τους όρια. Ήταν ένα απο τα πιο επιτυχημένα σήριαλ της εποχής του και η νεολαία, έμενε σπίτι τα βράδια της προβολής για να απολαύσει μια παρέα από την Πάτρα που έκανε τα όνειρά της πανιά για ταξίδι, με φόντο τις όμορφες γωνιές της πόλης. Ακολούθως έβγαινε στα μπαράκια και τα ... έπινε όπως και οι πρωταγωνιστές, ενώ παράλληλα διάβαζε και για τις πανελλήνιες.

Ακολούθησαν οι επαναλήψεις που μας βοήθησαν να εμπεδώσουμε όσα δεν αποτυπώσαμε με την πρώτη βερσιόν μιας σειράς που έμελλε να γίνει η πιο αγαπημένη της νεολαίας της Πάτρας η οποία είδε την πόλη της να μετατρέπεται σε ένα ιδανικό τηλεοπτικό σκηνικό, με επιλογές από τα καλύτερα σημεία της, είδε τη ζωή της πρώτα τη μαθητική και έπειτα τη φοιτητική να μεταφέρεται με απόλυτη πειστικότητα στο γυαλί και είχε την ευκαιρία να απολαύσει και αρκετούς "δικούς" της σε ρόλο ερασιτέχνη ηθοποιού ή κομπάρσου.

 

 

Το νεοκλασσικό που φιγουράρει στο πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων, το σπίτι της τηλεοπτικής Αθηνάς, είναι από τότε συνυφασμένο με την νεολαία της πόλης που έστρεψε τα μάτια της πάνω του και είπε εκείνο το περίφημο "βρε συ, τι ωραίο, πώς και δεν το είχαμε δεί;" όπως συμβαίνει με πολλά από τα ωραία που βρίσκονται δίπλα μας και τα προσπερνάμε σαν ...αυτονόητα σκηνικά μιας βαρετής καθημερινότητας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι το ουζερί που άνοιξε στο σπίτι της... Αθηνάς, όταν αυτή έφυγε από εκεί και έπεσαν οι τίτλοι τέλους του σήριαλ, πήρε το όνομα "Λόγω Τιμής" και για καιρό ήταν το αγαπημένο της νεολαίας.

Το άλλοτε "Λόγω Τιμής" που αργότερα έγινε "Έπαυλις" και εσχάτως  "Δωμάτια Απόδρασης", ίσως ξαναποζάρει στο φακό και κάνει το γύρο της χώρας, καθώς το σήριαλ "Λόγω τιμής" ετοιμάζεται να επιστρέψει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. δριμύτερο.

ΤΟ ΣΤΟΡΥ: Μια παρέα παιδιών από την Πάτρα, διαφορετικοί χαρακτήρες με ξεχωριστές κλίσεις ο καθένας, δίνουν λόγο τιμής ότι θα μείνουν για πάντα δεμένοι ό,τι αντιξοότητες κι αν αντιμετωπίσουν. Ο Μάνος, η Ηρώ, η Μάνια, ο Μιχάλης, η Αθηνά, ο Άρης και ο Βασίλης θα χαθούν στην καθημερινότητα και τις έννοιες της Αθήνας, θα μαλώσουν, θα απογοητευτούν, θα ερωτευθούν, μα στο τέλος και πάλι ενωμένοι θα πορευτούν στους δρόμους της ιδιαίτερης πατρίδας τους, της αχαΐκής πρωτεύουσας.

Επαναλήψεις: 1999 (Mega) , 2009 (Mega) , 2011 (Mega) , 2012 (Mega Cosmos)

Από τα δημοφιλέστερα προγράμματα της σεζόν 1996-1997. Η σειρά κυκλοφόρησε και σε ομώνυμο βιβλίο δια χειρός Μιρέλλας Παπαοικονόμου.

Το "Λόγω Τιμής" επιστρέφει - Δείτε το πρώτο τρέιλερ της σειράς - BINTEO

Διαβάστε επίσης