Πάτρα: "Μας "ξεσπιτώνει" ο δήμος μετά από 16 χρόνια!" - Νέο χώρο ζητά η ομάδα ΑΣΤΟ - Επικοινωνούμε που μετέτρεψε σε χώρο πολιτισμού ένα ερείπιο!

η παρέμβασή της

O Σύλλογος ΑΣΤΟ‐Επικοινωνούμε που δραστηριοποιείται τα τελευταία 16 χρόνια στην Βαλτετσίου 3, στην Πάτρα, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την "έξωση" που δέχεται από τον χώρο. Τα μέλη της ομάδας, που μετέτρεψαν ένα χάλασμα σε χώρο πολιτισμού, με εθελοντική εργαία και δικά τους χρήματα όπως αναφέρουν, το μόνο που θέλουν είναι να βρεθεί και να παραχωρηθεί από τον δήμο ένας νέος χώρος.  

"Οι επεμβάσεις στις αίθουσες και τον προαύλιο χώρο, με εθελοντική εργασία και αυτοχρηματοδότηση, έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην συντήρηση του κτηρίου και μετέτρεψαν έναν πρώην μη λειτουργικό χώρο σε ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, στο κέντρο της πόλης και χώρο δημιουργικής έκφρασης και κοινωνικής προσφοράς.
Σεβόμαστε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μετατροπή του εν λόγω χώρου σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό. 
Ωστόσο, διεκδικούμε την συνέχιση της λειτουργίας του συλλόγου, σε χώρο που θα μας παρέχει ο Δήμος, στο κέντρο της πόλης, ο οποίος να καλύπτει τις δράσεις όλων των ομάδων του συλλόγου (ενδεικτικά: ομάδες νέων, φωτογραφίας, χορού, λόγου, καλλιτεχνικού εργαστηρίου, προβολής ταινιών, κινηματογραφικού εργαστηρίου, χορωδίας, ζωγραφικής, yoga), καθώς και τις ανάγκες διοργάνωσης του ετήσιου φεστιβάλ, που αποτελεί θεσμό για την πόλη μας και την κορύφωση των δράσεων του συλλόγου και της σύνδεσής του με τους πολίτες της Πάτρας", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ομάδα. 

Διαβάστε επίσης