Πάτρα: Εκδήλωση για την επέτειο της Άλωσης

από την Λέσχη Ανάγνωσης Πάτρας "ΑΝΘΕΙΑ "
Ισμήνη Καπάνταη

Η Λέσχη Ανάγνωσης Πάτρας «ΑΝΘΕΙΑ», ολοκληρώνοντας με επιτυχία τον τρίτο χρόνο λειτουργίας της, διοργανώνει εκδήλωση ανήμερα της επετείου της Άλωσης της Πόλης, τη Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017.  

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη συγγραφέα ιστορικών μυθιστορημάτων Ισμήνη Καπάνταη, το κύριο έργο της οποίας κινείται χρονικά στο ύστερο Βυζάντιο, έναν κόσμο που χάνεται, και στην περίοδο της Τουρκοκρατίας. Κύριος άξονας στο έργο της είναι η στάση των ανθρώπων που έζησαν σε οριακές εποχές συγκρούσεων και, ανάλογα με τον τρόπο που επέλεξαν να σταθούν απέναντι στα διλήμματα της εποχής τους, έγιναν ήρωες ή προδότες, άτομα που έτυχαν της γενικής παραδοχής ή έγιναν κοινωνικοί παρίες.

Η Ανδρονίκη Χρυσάφη

(ιστορικός-αρχαιολόγος) και η Νίκη Παπανδρέου-Πετσάλη (Οδοντίατρος, ιδρυτικός μέλος της «ΑΝΘΕΙΑΣ»),

θα παρουσιάσουν το κλασικό, πλέον, μυθιστόρημα με τις αλλεπάλληλες εκδόσεις της Ι. Καπάνταη «Απειρωτάν και Τούρκων», ενώ θα πραγματοποιηθεί και μια αναδρομή στο συνολικό έργο της συγγραφέως.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και η ίδια η Ισμήνη Καπάνταη,  πατρινής καταγωγής, για να συζητήσει με το κοινό για το συγγραφικό της έργο.

 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο καθιερωμένο στέκι της Λέσχης Ανάγνωσης, στο Παναχαϊκόν (πλατεία Υψηλών Αλωνίων), στις 8.00 το βράδυ και είναι ανοικτή στο κοινό.

 

Διαβάστε επίσης