Χαρίτσης: Πρώτη φορά υπάρχει οδικός χάρτης εξόδου της χώρας από την κρίση

"στη συμφωνία περιλαμβάνονται θετικά αντίμετρα"

«Η συμφωνία που προέκυψε από την διαπραγμάτευση περιέχει και επώδυνα μέτρα που δεν αποτελούν όμως επιλογή της κυβέρνησης. Για αυτό και δεν μας οδηγεί σε πανηγυρισμούς. Έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης και προσπαθούμε να την αντιστρέψουμε. Πρώτη φορά έχουμε ένα αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης με ουδέτερο αποτέλεσμα, με ισοδύναμα μέτρα. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν αντισταθμιστικά μέτρα».

Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Χαρίτσης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση διεκδίκησε και πέτυχε μια συνολική συμφωνία για να αλλάξει σελίδα η χώρα».

«Πρώτη φορά υπάρχει ένας οδικός χάρτης εξόδου της χώρας από την κρίση. Πρώτη φορά, μια συμφωνία περιλαμβάνει την διευθέτηση του χρέους χωρίς νέα δάνεια και χωρίς επιτροπεία» υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, ενώ επιτέθηκε σε όσους επικρίνουν την κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από κόμματα και ΜΜΕ είναι εκκωφαντικός. Φωνάζουν γιατί τελειώνει το 2018, γιατί στη συμφωνία περιλαμβάνονται θετικά αντίμετρα. Φωνάζουν τη στιγμή που οι προηγούμενες κυβερνήσεις συμφώνησαν πλεονάσματα ύψους 4,5%. Γνωστή επωδός τους, ότι δεν θα καταφέρετε να πιάσετε τους στόχους και άρα δεν θα εφαρμοστούν. Παραλείπουν να πουν για την αντιαναπτυξιακή πολιτική τους, που οδήγησε την ανάπτυξη της χώρας στον κατήφορο».

Διαβάστε επίσης