Με τα πόδια και φέτος στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα για το τάμα – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

μέχρι την Κυριακή το μοναστήρι αναμένεται να δεχθεί πολλούς προσκυνητές

Το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στα Σπάτα γιορτάζει την Τετάρτη 10 Μαΐου και πολλοί πιστοί έχουν ήδη ξεκινήσει να πηγαίνουν στην Μονή με τα πόδια από την Παρασκευή. Πολλές ήταν επίσης οι παρέες των πιστών που συναντήσαμε το Σάββατο και την Κυριακή. Επίσης αναμένεται πλήθος προσκυνητών μέχρι και την άλλη Κυριακή καθώς η γιορτή φέτος είναι στη μέση της εβδομάδας. 

Πολλοί είναι οι Αχαιοί που πηγαίνουν παραμονές για προσκύνημα στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα με τα πόδια και  να εκπληρώσουν το τάμα τους.

Τα χιλιόμετρα πολλά. Η πίστη όμως μεγάλη και τίποτα δεν τους σταματά. Η κούραση ανύπαρκτη. Διερχόμενοι οδηγοί από την Πατρών – Πύργου που δε γνωρίζουν, σταματούν και τους κοιτούν. Που πάνε τόσο άνθρωποι με τα πόδια;

Η τροχαία και φέτος  έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών από το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, αλλά θα αυξήσει τις περιπολίες στα επαρχιακά δίκτυα που οδηγούν στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα.

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ 

Ο Άγιος Νικόλαος Σπάτα βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο χωριό του δήμου δυτικής Αχαΐας και υπάγεται εκκλησιαστικά στη Μητρόπολη Ηλείας.

Με αφορμή την εύρεση θαυματουργής εικόνας, που η παράδοση την τοποθετεί στα χρόνια της εικονομαχίας, χτίστηκε εκκλησάκι για τους προσκυνητές στις αρχές του 19ου αιώνα και αργότερα (1875) άλλο μεγαλύτερο στη θέση του. Κατά την παράδοση και σύμφωνα με διάφορες ιστορικές πηγές, το 1087 το ιερό λείψανο είχε μετακομιστεί από τα Μύρα της Λυκίας (σημερινή Τουρκία) στο Μπάρι της Ιταλίας όπου εναποτέθηκε στις 20 Μαΐου. Η νοτιοδυτική Ελλάδα γιορτάζει το πέρασμα του λειψάνου στις 10 Μαΐου.

Β.Ι.ΑΘΑΝ. 

 

 

Διαβάστε επίσης