Να δουλεύουμε για να ζούμε...

του γιαννη πετράτου, Γεωπόνου τ.ε. – Αρχιτέκτωνα Τοπίου

Η προσπάθεια του μεγάλου κεφαλαίου ανά τον κόσμο για ωράρια των καταστημάτων και γενικότερα των επιχειρήσεων 24 ώρες επί 7 ημέρες και με ελεύθερες τις σχέσεις εργαζόμενου εργοδότη, έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια τώρα.

Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούν αυτά να τα περάσουν μεμονωμένα, σε βάθος χρόνου και με τις ελάχιστες δυνατές αντιδράσεις από εργαζόμενους και μικρούς εργοδότες.

Το θέμα των Κυριακών λοιπόν δεν είναι μεμονωμένο είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου που έχει στόχο την στήριξη της προσπάθειάς τους για αποδιοργάνωση της αγοράς προς όφελος των τεράστιων πολυεθνικών και των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων ανα τον κόσμο.

Εμείς ως μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες που θέλουμε χρόνο με τις οικογένειες μας που θέλουμε "να δουλεύουμε για να ζούμε και όχι για να ζούμε για να δουλεύουμε", που θέλουμε οι εργαζόμενοι μας να είναι ευτυχισμένοι, δεν μπορούμε παρά να αποφασίσουμε ότι δεν μας πρέπει μια τέτοια αντιμετώπιση, ότι η επιβίωση μας περνάει μέσα απο το μία βιώσιμη και αξιοπρεπή επιχείρηση με ωράρια που μπορούμε να αντέξουμε.

Η ρύθμιση των ωραρίων δεν μπορεί να γίνει για εμάς χωρίς εμάς, η συζήτηση για το ωράριο πρέπει να γίνει στο σύνολό της αφού πρώτα αλλάξει η πορεία της οικονομίας μας και οι επιχειρήσεις μας θα είναι πιο υγιείς
 

Διαβάστε επίσης