Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε φόρους και τον ΕΝΦΙΑ

«Δεν θα κάνω απολύσεις αλλά δεν θα δεχθώ μονιμοποίηση υπαλλήλων»

«Ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία με ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων για τον μέσο Έλληνα», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας για άλλη μία φορά τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι έφεραν το τέταρτο μνημόνιο, καθώς δεσμεύουν τη χώρα μετά το 2018.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως πολλοί συνταξιούχοι θα χάσουν τη 12η σύνταξη, κάποιοι και την 11η λόγω της μείωσης του αφορολόγητου.

Πρόσθεσε πως αυτό αφορά και τους μισθωτούς, καθώς, όπως είπε, η μείωση του αφορολόγητου σημαίνει ότι ο μέσος μισθωτός που δεν πλήρωνε φόρο θα πληρώνει 660 ευρώ.

«Ο Τσίπρας πέτυχε το πλεόνασμα υπερφορολογώντας τους πολίτες» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας αναξιόπιστο τον κ. Τσίπρα ενώ ξεκαθάρισε πως «υπάρχουν περιθώρια μαζέματος του κράτους».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε ακόμη λόγο για μεγάλη απάτη σε ό,τι αφορά τα αντίμετρα. Όπως είπε, δεν ξέρουμε αν θα εφαρμοστούν, ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως λέει ψέματα πως αυτό θα γίνει αν πιάσουμε τους στόχους για τα πλεονάσματα. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα θα πρέπει ξεπεράσουμε τους στόχους για τα πλεονάσματα.

Πρόσθεσε ότι τα αντίμετρα για τη Ν.Δ. δεν είναι συσσίτια, αλλά μειώσεις φόρων.

Στο σημείο αυτό δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει τους φόρους, ενώ ερωτηθείς πώς θα το κάνει αυτό, απάντησε πως θα προχωρήσει σε συμμάζεμα του κράτους, χωρίς να κάνει απολύσεις, αλλά και χωρίς να δεχθεί μονιμοποιήσεις συμβασιούχων για να χτίζουν νέες στρατιές εξαρτημένων Ελλήνων. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν θα δεχθεί σπατάλη στις ΔΕΚΟ, ούτε χαλαρό Δημόσιο στη λειτουργία του.

Ακόμη ανέφερε ότι θα υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στις προσλήψεις ενώ επανέλαβε πως λέει «ναι» στην κινητικότητα και στην αξιολόγηση.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για μείωση του ΕΝΦΙΑ (μείωση της συνολικής επιβάρυνσης κατά 20%) και του φόρου επιχειρήσεων, ενώ επανέλαβε πως υπάρχει ανάγκη για μείωση των στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος σε συνεργασία με τους δανειστές.

Μάλιστα, εμφανίστηκε βέβαιος πως αυτό θα το πετύχει μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, γιατί, όπως είπε, είναι αξιόπιστη στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων. «Θα προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις, θα φέρουμε επενδύσεις και συνεπώς δουλειές».

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης