Πάτρα: Η ΕΛ.ΑΣ "καθαρίζει" την Εγλυκάδα - Τι "ξετρύπωσαν" οι αστυνομικοί έλεγχοι

Επίσκεψη του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας Νικόλαου Κοτρωνιά στην περιοχή

Ορατό είναι το αποτέλεσμα σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο tempo24.gr, της συνεχούς αστυνομικής παρουσίας τις τελευταίες ημέρες στη συνοικία της Εγλυκάδας Πατρών και συγκεκριμένα στις περιοχές που γειτνιάζουν με τον καταυλισμό των Ρομά.

"Δεν κυκλοφορούν πλέον στη γειτονιά, έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό στον καταυλισμό", δηλώνει κάτοικος.

Οι περιπολίες και οι έλεγχοι από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση καθ όλη την διάρκεια του 24ωρου και συνοδεύονται από αρκετές προσαγωγές ύποπτων ατόμων. Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετέχουν και άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγληματικότητας (ΟΠΚΕ)

Χθες Πέμπτη σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, στην περιοχή βρέθηκε ο Αστυνομικός Διευθντής Αχαΐας, Ταξιάρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, ο οποίος συνομίλησε με κατοίκους και καταστημάταρχες, στο πλαίσιο της πλήρους καταγραφής των γεγονότων, επισημαίνοντας πως πρωταρχικός στόχος είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.

kotronias_tempo24.gr_.jpg

Ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης, όπως έγραψε το tempo24.gr, με εντολή του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας, Ταξιάρχου Νικόλαου Κοτρωνιά, αυξήθηκαν οι περιπολίες στη συνοικία και στην ευρύτερη περιοχή, με στόχο την πρόληψη κρουσμάτων παραβατικότητας, με "πρωταγωνιστές" κυρίως ανήλικους Ρομά, στο στόχαστρο των οποίων το τελευταίο διάστημα έχουν μπει σπίτια και καταστήματα της περιοχής.

Οι Αστυνομικοί κάνουν "φύλο και φτερό" το σημείο και ελέγχουν κάθε τι ύποπτο που θα "πέσει" στην αντίληψη τους και η επέμβαση τους είναι άμεση. Χαρακτηριστική η περίπτωση, όπου κάτοικος κατήγγειλε την κλοπή σκύλου από το σπίτι του. Οι άνδρες της ΟΠΚΕ, εισήλθαν στον καταυλισμό και μετά από έρευνα εντόπισαν το τετράποδο δεμένο και κρυμμένο μέσα σε μια σκηνή, ενώ εντοπίστηκε και δράστης.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

 

 

Διαβάστε επίσης