ΡΑΠ: Έναν χρόνο ακριβώς χρειάστηκε η δημοτική αρχή για να πάρει πρωτοβουλίες καθαρισμού της περιοχής του Ριγανόκαμπου

"Ας εκμεταλλευτούμε την ευνοϊκή πολιτική συγκυρία"

"Έναν χρόνο ακριβώς χρειάστηκε η δημοτική αρχή για να πάρει πρωτοβουλίες καθαρισμού της εγκαταλελειμμένης περιοχής του Ριγανόκαμπου" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοιτκή παράταξη ΡΑΠ- Ανθρώπινη Πόλη και συνεχίζει: "Έναν χρόνο από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, η ΕΤΑΔ, μετά από επιστολή διαμαρτυρίας των συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, ενημέρωνε γραπτά τον Δήμο Πατρέων ότι δίνει την άδεια για να καθαριστεί ο χώρος από συνεργεία του Δήμου και μάλιστα με κοστολόγηση των απαιτούμενων εργασιών και απόδοση των αναγκαίων εξόδων από το ταμείο της ΕΤΑΔ. Προξενεί απορία, βέβαια, γιατί αυτή η επιστολή κρατήθηκε εν κρυπτώ επί εννέα μήνες.

Ωστόσο, είναι θετικό το γεγονός ότι δρομολογούνται, έστω και τώρα, οι απαιτούμενες ενέργειες για τον εξωραϊσμό μιας περιοχής που υποφέρει από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη με ευθύνες και των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Είναι απαραίτητο ο Δήμος Πατρέων, μετά την απαραίτητη διαβούλευση, να επεξεργαστεί και να καταθέσει ένα σχέδιο αξιοποίησης της συγκεκριμένης περιοχής. Ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα αποτελέσει το διεκδικητικό πλαίσιο και στόχο της πόλης για την παραχώρηση της χρήσης του οικοπέδου από την ΕΤΑΔ.

Ας εκμεταλλευτούμε την ευνοϊκή πολιτική συγκυρία. Αυτή την συγκυρία που έκανε πράξη τον στόχο δεκαετιών, την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου, την παραχώρηση του πλατανόδασους του Καστελλόκαμπου και δεκάδων αιθουσών στις εργατικές κατοικίες, την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου με ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ τα 3 εκατομμύρια ευρώ, τις μικρές και μεγάλες διευκολύνσεις, όπως, για παράδειγμα, τη δωρεά των μαγειρείων του πρώην 409 Νοσοκομείου στις κοινωνικές δομές του Δήμου."

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ