Με άνοδο 1% έκλεισε η Wall Street τον Απρίλιο

29/04/2017 | 09:14

Με πτώση έκλεισαν την Παρασκευή οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου και τα μακροοικονομικά στοιχεία. Ωστόσο, για τον Απρίλιο η Wall Street έκλεισε με άνοδο 1%.

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,19% στις 20.940 μονάδες με την Intel και την Goldman Sachs να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,19% στις 2.384 μονάδες με τις χρηματοοικονομικές μετοχές και τις τηλεπικοινωνίες να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Με οριακή πτώση 0,02% στις 6.047 μονάδες έκλεισε ο Nasdaq. O τεχνολογικός δείκτης κατέγραψε τον έκτο διαδοχικό μήνα κερδοφορίας.

«Τα εταιρικά αποτελέσματα είναι λίγο απογοητευτικά όμως αυτό είναι λογικό δεδομένης της εποχικότητας που βλέπουμε συνήθως το α’ τρίμηνο. Απλά υπήρχε η ελπίδα ότι η καταναλωτική και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη θα μεταφραζόταν και σε μεγαλύτερη ανάπτυξη των μεγεθών» σχολιάζει ο Σάμερ Σαμάνα, στρατηγικός αναλυτής στο Ινστιτούτο Wells Fargo Investment.

Στο «μέτωπο» των μακροοικονομικών η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,7% το α’ τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για ανάπτυξη 1,2%.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ