Φώφη Γεννηματά: Το συνέδριο δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών

«Δεν θα επιτρέψω να επιστρέψουν στον χώρο ξεπερασμένες λογικές του χθες»

Νέο μήνυμα σε όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαφώνησαν με τις επιλογές της ηγεσίας έστειλε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στα Νέα Σαββατοκύριακο.

«Δεν θα επιτρέψω να επιστρέψουν στον χώρο ξεπερασμένες λογικές του χθες», τόνισε και πρόσθεσε ότι αποφάσισε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου ως μία πρωτοβουλία που δεν διχάζει και είναι καταστατική, πολιτική και θεσμική. «Δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών», συνέχισε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι το επικείμενο συνέδριο στο τέλος Ιουνίου είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη του προγραμματικού λόγου της. «Είναι πόλος συσπείρωσης για τη δημιουργία προοδευτικού πλειοψηφικού ρεύματος στη χώρα», επεσήμανε. 

Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι «με τους χειρισμούς της στην αξιολόγηση έχει φέρει την Ελλάδα αντιμέτωπη με το δίλλημα Grexit ή διαρκής λιτότητα. «Στην ουσία φέρνει τέταρτο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση. Πανηγυρίζει για τα πλεονάσματα την ώρα που ο πολίτης γονατίζει από τα βάρη», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις εκλογές και στην ερώτηση γιατί η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν τις ζητάει, απάντησε: «Δεν μπορούμε να τις επιβάλουμε. Αργά ή γρήγορα θα γίνουν πριν από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης υπό το βάρος της αποτυχίας και τη λαϊκή πίεση».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ