Πάτρα: Αναβλήθηκε η δίκη του δημάρχου - Κώστας Πελετίδης - "Δεν θα κάνω πίσω..." - Τί δηλώνει για την κατηγορία περί παράβασης καθήκοντος - ΦΩΤΟ

για τις 7 δεκεμβρίου 2017

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2017, θα συνεχιστεί η δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, αφού το δικαστήριο έλαβε υπ' όψιν του την απουσία μάρτυρα υπεράσπισης.

Η υπόθεση του δημάρχου εκδικαζόταν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών. Ο Κ. Πελετίδης κατηγορείται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. επειδή υπερασπίστηκε - όπως ο ίδιος αναφέρει - τα συμφέροντα των εργαζόμενων του Δήμου, το δικαίωμά τους στην εργασία, δικαίωμα που το κατηγορητήριο αναφέρει ως «παράνομο όφελος».

"Αναβλήθηκε για τις 7 Δεκέμβρη του 2017 η δίκη του Δημάρχου Πατρέων, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος επειδή υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζόμενων του Δήμου, το δικαίωμά τους στην εργασία. Δικαίωμα που το κατηγορητήριο βαφτίζει «παράνομο όφελος", η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. 

----

Στα Δικαστήρια βρίσκεται από τις 9 το πρωί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Η δήλωσή του
έξω από τη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών ήταν η εξής:

«Όπως δεν δώσαμε τους φακέλους των εργαζομένων αορίστου χρόνου, διότι όπως λέγανε τότε οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, θέλανε να γεμίσουν τη δεξαμενή από την οποία θα απέλυαν δημοσίους υπαλλήλους, δεν δίνουμε ούτε αυτούς τους φακέλους. Δεν θα διευκολύνουμε ούτε αυτή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παραδίδοντας στοιχεία και φακέλους για να μπουν στη διαδικασία της αξιολόγησης, που στόχο έχει την απόλυσή τους.

Οι εργαζόμενοι για τους οποίους συζητάμε τώρα, προσλήφθηκαν στο Δήμο πριν το 2004, που η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τον Νόμο Παυλόπουλου τους μονιμοποίησε και τους έκανε αορίστου χρόνου. Τηρήθηκαν τότε όλες οι διαδικασίες από τη Διοίκηση και έρχονται σήμερα, μετά από 13 χρόνια και σου λένε ότι πρέπει να απολυθούν, τη στιγμή που έχουν προϋπηρεσία στο Δήμο, 20 χρόνια.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, προσλήφθηκαν με όλους τους προβλεπόμενους νόμους κι εμείς, μπροστά στην αδικία που γίνεται, με σκοπό να χτυπηθούν όχι μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά και η λειτουργία του Δήμου, υπερασπιζόμενοι τα δίκαια αιτήματά τους, αρνηθήκαμε να δώσουμε τους φακέλους».

Δήλωση του προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων, Δημήτρη Αθανασιάδη:

«Σήμερα δικάζεται ο Δήμαρχος Πατρέων, επειδή δεν έδωσε τα στοιχεία στο Υπουργείο για ανθρώπους που είχαν διοριστεί πριν 20 ή 25 χρόνια, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και στην πορεία άρχισαν να ελέγχουν αν μπήκαν νόμιμα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος δεν έδωσε τα στοιχεία και πολύ καλά έκανε, διότι αυτό που επιδίωκαν οι κυβερνήσεις μέσα από τη διαδικασία των μνημονίων και επιδιώκει και η σημερινή κυβέρνηση με τη διαδικασία της αξιολόγησης, είναι οι απολύσεις. Τα Σωματεία του Δήμου, στηρίζουν τον Δήμαρχο με όλες τους τις δυνάμεις, διότι στέκεται αρωγός στις διεκδικήσεις τους, ενώ όπως είναι γνωστό, είναι υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Στα Δικαστήρια ο Κώστας Πελετίδης για παράβαση καθήκοντος - Ποιοι ειναι στο πλευρό του - ΦΩΤΟ

 

Διαβάστε επίσης