Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Πετρούνιας με ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στο στήθος

στέφθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης στη Ρουμανία

Με ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στο στήθος του επέστρεψε στην Αθήνα ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής, αυτή την φορά στέφθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης στη Ρουμανία και σήμερα είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος.

Σε ερώτηση που του έγινε μέχρι που μπορεί να φτάσει η σειρά των χρυσών μεταλλίων, ο κορυφαίος γυμναστής του κόσμου σχολίασε: «Όσο πιο μακριά πάει. Το πρώτο μέλημα είναι να έχουμε την υγεία μας. Θα φτάσουμε σίγουρα ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αυτός είναι ο μεγάλος στόχος στο πίσω μέρος του μυαλού μου και θα ήθελα, αν είμαστε καλά, να πάμε ακόμη πιο πέρα, αλλά ο πρώτος μεγάλος σταθμός θα είναι, μετά από Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά, το Τόκιο, ώστε να μπορέσουμε σε αυτή την τετραετία, εφ’ όσον υπάρχει θέληση και όρεξη και όλα πάνε καλά, να κάνουμε όσο περισσότερες επιτυχίες μπορούμε». 

Για το πρόβλημα που έχει στον ώμο του επισήμανε: «Δεν είναι κάτι σοβαρό. Προέρχεται κυρίως από την κούραση. Θα κάνουμε σωστή αποθεραπεία καμιά δεκαριά ημέρες και θα επιστρέψουμε». 

Αναφερόμενος σε κάποια μηνύματα που έστειλε με τις δηλώσεις αμέσως μετά τον αγώνα στο ευρωπαϊκό της Ρουμανίας, ο Ολυμπιονίκης του Ρίο είπε: «Η αλήθεια είναι πως, αν δεν είχα τον χορηγό μου, δεν θα έφτανα εδώ. Και το λέω και το ξαναλέω, γιατί πραγματικά θα είχα σταματήσει. Τα πράγματα είναι δύσκολα και θα το λέμε μέχρι να αλλάξει κάτι. Εμείς θα παραμένουμε συνεπείς γιατί αυτό που κάνουμε το γουστάρουμε πάνω απ’ όλα. Αυτά που λέω είναι για όλη την κατάσταση. Δεν είναι μόνο το θέμα των χρημάτων, δεν είναι όλα λεφτά, είναι θέμα να υπάρχει σωστή οργάνωση, να έχουμε κάποια όργανα, να έχουμε φυσιοθεραπευτές, να έχουμε γιατρούς, να έχουμε θέρμανση…»

Για το «Μόνοι μας και όλοι οι άλλοι», που είπε και για το ότι έχει να πάρει το πριμ από το 2012, ενώ θα το πάρει και μειωμένο, απάντησε: «Ξέρω ότι από το 2015 υπάρχει μείωση 50%. Των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έχει ανακοινωθεί, δεν ξέρουμε τι γίνεται, οπότε περιμένουμε μια ανακοίνωση που θα έπρεπε να έχει γίνει. Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, αλλά θα κάνουμε πάντα αυτό που πρέπει.»

Για κενό περίπου έξι μηνών που ακολουθεί έως το παγκόσμιο πρωτάθλημα και για το πώς σκοπεύει να το διαχειριστεί, απάντησε: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή μου και σίγουρα θα τα καταφέρουμε για άλλη μια φορά, όπως πάντα». 

Ο Πετρούνιας αφιέρωσε το μετάλλιο στον προπονητή του λέγοντας: «είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται γιατί βρίσκομαι εδώ», ενώ αναφέρθηκε και στον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, που επίσης μπήκε μαζί του στον τελικό των κρίκων: «Είναι ένας εξαιρετικός αθλητής. Πάρα πολύ δυνατός. Θεωρώ πως θα δείτε στο μέλλον και άλλα καλά και στους κρίκους και σε άλλα όργανα. Μακάρι να πηγαίνουμε σε αγώνες με τον Κωνσταντίνο και να είμαστε ένα-δύο. Δεν υπάρχει αντιπαλότητα. Είναι δύσκολος ο δρόμος προς την κορυφή. Του είπα ‘καλώς όρισες στο κλαμπ’ αλλά ξεκινάνε τα δύσκολα τώρα και πρέπει να βάλει τα δυνατά του για να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σε μεγάλες διοργανώσεις. Μπορείτε να περιμένετε αρκετά από αυτόν».  
 

Διαβάστε επίσης