Αγρίνιο: Μετά τη ναφθαλίνη έβαλαν φωτιά σε κλιματιστικό σε σχολικό συγκρότημα - ΦΩΤΟ

Ζημιές στο 2ο και 6ο Γυμνάσιο

Πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη αργά το βράδυ στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και 6ου Γυμνασίου Αγρινίου. Από την πυρκαγιά που προκάλεσαν άγνωστοι κάηκε ολοσχερώς μια μονάδα κλιματισμού στο φυλάκιο του σχολείου, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε άλλα σημεία του σχολείου.

Στο σημείο έσπευσε 1 όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου με 3 άνδρες, ενώ τα αίτια διερευνούνται. Επίσης, χθες στο πρωί υπήρξε κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και του Εθελοντικού σταθμού της Μακρυνείας, αφού στις 9:25 στην Ματαράγκα, ακριβώς δίπλα από το σχολικό συγκρότημα της περιοχής, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε καλαμιές. Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου και 1 όχημα από τον Εθελοντικό Σταθμό της Ματαράγκας, κι’ αυτό γιατί ο κίνδυνος ήταν μεγάλος καθώς κοντά στο σημείο υπάρχει αποθήκη με αλκοολούχα ποτά!

Πέραν των περιστατικών αυτών, στο προαναφερθέν σχολικό συγκρότημα του Αγρινίου έχουν καταγραφεί αλλεπάλληλα περιστατικά φθορών τα οποία προκαλούν έντονο προβληματισμό. Υπενθυμίζεται, ότι, η σχολική κοινότητα έχει να αντιμετωπίσει εκτός των άλλων και κρούσματα ρίψης ναφθαλίνης. Μάλιστα, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Καζαντζής είχε επισημάνει προ ημερών για το θέμα στη «Σ»: «Συνολικά, λόγω ναφθαλίνης, έχουν χαθεί μαθήματα που αντιστοιχούν σε διδακτικές ώρες 10 ημερών. Από την πλευρά μας εξαντλήσαμε πειθαρχικά όλα τα ενδεχόμενα.

Οι μαθητές που αποτελούν την ομάδα αυτή, προέρχονται από κακό οικογενειακό περιβάλλον. Φροντίσαμε τα παιδιά αυτά να έρθουν σε επαφή με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς».

img_20170420_095452.jpg

img_20170420_095230.jpg

Πηγή: sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης