Η "Πολυφωνική" στο 7ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ

στη θεσσαλονικη ο Σταύρος Σολωμός
Φωτογραφία αρχείου

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, το 7ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ, που θα πραγματοποιηθεί 22 και 23 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, με τη διοργάνωση της τοπικής χορωδίας ‘’Κοραής’’ [Πρόεδρος Δ.Σ., Στράτος Τσίχλας].

 

                 Η επίσημη έναρξη, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το πρωί, στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς, με τη συμμετοχή όλων των μετεχουσών χορωδιών, οι οποίες θα ερμηνεύσουν από δύο έργα της επιλογής τους.

 

                 Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συναυλία, με συμμετοχή χορωδιών από την Τουρκία, FYROM και Ελλάδα, ενώ θα προηγηθούν χαιρετισμοί από την Οργανωτική και Καλλιτεχνική Επιτροπή του Φεστιβάλ.

                 Παράλληλα θα παρουσιαστεί, σύντομο αφιέρωμα στη μνήμη της αδικοχαμένης χορωδίας του ‘’Κόκκινου Στρατού’’, από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της ‘’ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ’’ και μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, Μο Σταύρο Σολωμό, ενώ η χορωδία ‘’Αγάπη’’ Περαίας, θα ερμηνεύσει δύο ρωσικά τραγούδια και επίλεκτοι χορευτές της Θεσσαλονίκης, θα χορέψουν ‘’Ζορμπά’’, σε διδασκαλία Σωτήρη Καραμίτσιου.

 

                Την Κυριακή το πρωί, σε ελεύθερο πρόγραμμα, θα παρουσιαστούν χορωδίες από την Κύπρο, Σερβία, Βουλγαρία και  Ελλάδα, ενώ το απόγευμα θα γίνει η τελευταία συναυλία με τη συμμετοχή χορωδιών από Ελβετία, Βουλγαρία και Ελλάδα, θα παρουσιαστούν χορογραφίες μιούζικαλ από τη σχολή χορού ‘’Diagonal’’ και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, θα κλείσει η οργανώτρια χορωδία ‘’Κοραής’’ Θεσσαλονίκης.

 

   
 

Διαβάστε επίσης