Κρούσματα φυματίωσης στις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας- Με αιμοπτύσεις τρεις κρατούμενοι- Ανησυχούν οι υπόλοιποι

Τρία κρούσματα φυματίωσης σε δύο εβδομάδες, έχουν σηκώσει στο πόδι τους κρατούμενους των φυλακών Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα. Όπως καταγγέλουν στο tempo24.gr, τρεις συγκρατούμενοί τους νόσησαν από φυματίωση και μεταφέρθηκαν με αιμοπτύσεις για νοσηλεία. Ωστόσο, σύμφωνα  με τις καταγγελίες των κρατουμένων, από την πλευρά των φυλακών δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια στην κατεύθυνση του ελέγχου για πιθανά άλλα κρούσματα ή της πρόληψης για αυτό και μεφράζεται ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο διασποράς της νόσου.

Για το θέμα, όπως λένε, ενημερώθηκε και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το tempo24.gr επικοινώνησε με τις φυλακές και ενημερώθηκε ότι όντως έντοπίστηκαν τρία κρούσματα φυματίωσης εκ των οποίων τα δύο διακοσμίστηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και ένα τρίτο στο Ρίο.

Πληροφορίες από τις φυλακές αναφέρουν πως έχουν γίνει εμβόλια στους κρατούμενους και τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν στους κρατουμένους για την κατάσταση της υγείας τους οπότε δεν τίθεται θέμα ως προς την πρόληψη, ενώ επισημαίνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. 

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Ο ξακουστός θίασος «VARATE» ξανακτιπά απόψε με την τραγοδία «ΜΥΔΙΑ»

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης