Ολύμπια Οδός: Η παράδοση της Πατρών – Κορίνθου και οι θέσεις εργασίας – Πόσοι μένουν, πόσοι φεύγουν

Στην κυκλοφορία θα δοθεί αύριο Μεγάλη Τρίτη το μεγαλύτερο μέρος του υπό κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Κορίνθου, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Η τελετή εγκαινίων έχει προγραμματιστεί για τις 12.30 το μεσημέρι στη σήραγγα της Παναγοπούλας. Παρών αναμένεται να είναι και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Αύριο θα δοθούν προς χρήση και οι δυο ακόμα σήραγγες από τις συνολικά 12 που διαθέτει ο κλειστός αυτοκινητόδρομος.

6e1649ff63915e1a42e96267eb2c4054.jpg

Η ολοκλήρωση περίπου του 95% του έργου, μπορεί να αποτελεί ανάσα για τους οδηγούς και επαγγελματίες χρήστες της Ολύμπιας Οδού, ωστόσο στο προσκήνιο έρχεται η αρνητική παράμετρος, που αφορά στις θέσεις εργασίες που θα «χαθούν».

Συγκεκριμένα αυτό το διάστημα στις εργολαβίες κατά μήκος της Πατρών – Κορίνθου απασχολούνται περίπου 1.500 άτομα, που με την λήξη του έργου, το εργασιακό τους μέλλον είναι αβέβαιο.

Η λειτουργία  του νέου αυτοκινητόδρομου δημιουργεί, ωστόσο νέες θέσεις που σχετίζονται με την διαχείριση και συντήρηση του.

 Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ολύμπιας Οδού, Παναγιώτη Παπανικόλα, εκτιμάται πως στους τομείς αυτούς θα απασχοληθούν 450 έως 500 άτομα.

olympia-2-papanikolas-18-12-16-e1483878903802-730x399.jpg

Μ.Κ.Π

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)