Πάτρα: Στην κυκλοφορία τμηματικά η Μικρή Περιμετρική - Πότε θα δοθεί προς χρήση

Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η ολοκλήρωση της Μικρής Περιμετρικής Πατρών μπορεί χρονικά να έχει προσδιοριστεί για τον Σεπτέμβριο του 2017, ωστόσο θα αποδίδονται τμηματικά στην κυκλοφορία, όσα είναι έτοιμα.

Σύγκεκριμένα έχει ήδη ολοκληρωθεί το πρωτό τμήμα από το ύψος της πλατείας Ταμπαχάνων έως το Κάστρο της Πάτρας.

Το πρώτο τμήμα είναι από το ύψος της εξόδου στην πλατεία Ταμπαχάνων, μέχρι την οδό Αγράφων και την παράπλευρη οδό Αραχναίων.

Το συγκεκριμένο τμήμα θα εξυπηρετεί όσους κινούνται από το Κάστρο και τον Παντοκράτορα προς τα Ταμπάχανα.

Εκεί, δηλαδή, όπου ο ήδη ολοκληρωμένος κόμβος της 3ου Ορειβατικού, θα οδηγεί προς την Πατρών-Καλαβρύτων.

Η εργολαβία αυτή αφορά το τμήμα «Σ1» της Μίνι Περιμετρικής στην περιοχή Αρόης και την ολοκλήρωση του έργου προς τον κόμβο Κουρτέση που ξεκίνησε το 2010.

Μετά την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης και την παράδοση του έργου στην κυκλοφορία στο τμήμα μέχρι και την οδό Παπαδιαμαντοπούλου προς το Κάστρο, τα συνεργεία θα δώσουν έμφαση στο τμήμα από τη διπλή σήραγγα Κουρτέση προς γέφυρα της Αρόης.

Και το τμήμα αυτό που θα δοθεί στην κυκλοφορία και θα εκτείνεται και προς το Κάστρο, μετά τη γέφυρα Αρόης, είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμο και αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ίσως και πριν το Πάσχα.

Μετά την έξοδο από τις σήραγγες, οι οδηγοί από την νέα και την παλαιά Πατρών - Κορίνθου, μέσω του κόμβου Κουρτέση, θα μπορούν να κυκλοφορούν προς Αρόη αλλά και Ανω Πόλη.

Διαβάστε επίσης