Διαμαρτυρία σήμερα από τους ειδικευόμενους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε διαμαρτυρία προχωρούν οι ειδικευόμενοι ιατροί του Π.Γ.Ν.Π. στην κεντρική πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι στις 12.30.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

"Οι προτάσεις του ΚΕΣΥ για τις αλλαγές στο πλαίσιο της ιατρικής εκπαίδευσης θα οδηγήσουν σε περαιτέρω αποψίλωση από το πιο ζωντανό τους κομμάτι, τους νέους γιατρούς, τους ειδικευόμενους. Θα ενισχύσουν το ρεύμα της ιατρικής μετανάστευσης, θα υποβαθμίσουν τα μικρά νοσοκομεία που ήδη υπολειτουργούν και κρατιούνται όρθια από το φιλότιμο και τις ατελείωτες ώρες δουλειάς νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Το ΚΕΣΥ και το Υπουργείο Υγείας να καταλάβουν ότι η ιατρική εκπαίδευση δεν υφίσταται χωρίς αποσυμφόρηση του φόρτου εργασίας των ειδικευόμενων και ειδικευμένων γιατρών. Αυτό θα σήμαινε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, νοσηλευτικού και ιατρικού, κάλυψη των οργανικών κενών, αύξηση των δαπανών για τον εξοπλισμό κλινικών και εργαστηρίων.

Το ΕΣΥ κρέμεται από μια κλωστή. Αυτό το βιώνουν καθημερινά και το συνειδητοποιούν οι ασθενείς μας και οι οικογένειές τους. Παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου Υγείας, χωρίς μαζικές προσλήψεις και γενναία αύξηση των κρατικών δαπανών, η κλωστή θα κοπεί. Και αυτό είναι θέμα χρόνου.

Εάν δεν αντιδράσουμε μαζικά και δυναμικά η δημόσια Υγεία θα αποτελεί προνόμιο για τους λίγους. Ο αγώνας μας, ο αγώνας της ΕΙΝΑ και της ΟΕΝΓΕ δεν είναι ένας συντεχνιακός αγώνας. Είναι αγώνας όλων. Είναι αγώνας για να παραμείνει όρθιο το ΕΣΥ, για να έχει ο χειμαζόμενος λαός μας το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν, αξιοπρεπή περίθαλψη.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΓΝΠ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 05/04 12:30μμ

ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΠΓΝΠ"

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ