Μαρινιέρα: Το ανδρικό ρούχο που λατρεύουν να φορούν οι γυναίκες!

μοναδικό στυλ

Την λατρεύουν γυναίκες και άνδρες. Φορώντας τη, αποκτάς μοναδικό στυλ ενώ ταιριάζει σχεδόν με όλα και απογειώνει το στυλ μας!

Όμως ποια είναι η ιστορία της; Η μαρινιέρα ήταν η μπλούζα των ψαράδων της Βρετάνης που διέσχιζαν το κανάλι της Mάγχης για να πουλήσουν σκόρδο στην Aγγλία.

Η ύπαρξή της επισημοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1858 μ’ ένα διάταγμα του γαλλικού Ναυτικού, σύμφωνα με το οποίο περιλαμβανόταν στην επίσημη λίστα με τα μέρη της στολής ενός αξιότιμου μούτσου. Στο διάταγμα μάλιστα υπήρχε και ακριβέστατη περιγραφή.

Επρεπε να είναι από βαμβάκι, να έχει βάρος 270 γρ. και να διαθέτει 21 λευκές ρίγες πάχους 2 εκ. και 20 με 21 μπλε ρίγες πάχους 1 εκ. Οι ρίγες βοηθούν στον εντοπισμό ενός ανθρώπου στη θαλασσα.

Το όνομά της προέρχεται φυσικά από την λέξη marine ενώ η Κοκό Σανέλ από το 1930 το... πέρασε και στον κόσμο της μόδας των γυναικών, όπου και το απογείωσε!

Από τότε μέχρι σήμερα η μαρινιέρα θεωρείται ένα από τα πιο διαχρονικά, στυλάτα ρούχα και είναι... υποχρέωση όλων μας να έχουμε έστω και μία μαρινιέρα στο συρτάρι μας!