Αγιάλεια: "Aπασφάλισε" ο Αμβρόσιος - Στο στόχαστρο του Τσίπρας, Μητσοτάκης, Μπουτάρης και Ζουράρις

"Η Ελλάδα μας τώρα πλέον έχει προδοθεί από μέσα, ο εχθρός ευρίσκεται εντός των τειχών"

Σφοδρή κριτική ασκεί ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος στον Δημαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μποτάρη με αφορμή τις δηλώσεις του  για κατάργηση των παρελάσεων.

Συγκεκριμένα ο Ιεράρχης αναφέρει, ΄΄Ο ταλαίπωρος και κομπλεξικός αυτός άνθρωπος με το σκουλαρίκι στο αυτί, που ακούει στο όνομα Μπουτάρης, καλέ ο ανάξιος τιμής και σεβασμού Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σήμερα 25 Μαρτίου 2017 το βράδυ, με δηλώσεις του από την τηλεόραση, εζήτησε να καταργηθούν πλέον οι παρελάσεις και να αντικατασταθούν από λαϊκά γλέντια και χορούς στις παραλίες μας!΄΄.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, τονίζει: ΄΄Ο άθεος Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και άλλα Κυβερνητικά Στελέχη, καθώς επίσης και εκπρόσωποι άλλων Πολιτικών Σχημάτων, δυστυχώς, στις σημερινές Δηλώσεις τους, με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, δεν είπαν ούτε μία λέξη για την Αγία Λαύρα, για τα Καλάβρυτα, για τον Αρχιεπίσκοπο Παλαιών Πατρών Γερμανό, για την σύσκεψη της Βοστίτσας, για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, για τον Αθανάσιο Διάκο, για τον Παπαφλέσσα, για την συμβολή της Εκκλησίας. Όλα αυτά τα παρέκαμψαν, τα κουκούλωσαν!

Ακόμη και ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, που νομίζαμε ότι εκφράζει την λεγόμενη “συντηρητική παράταξη” των Ελλήνων ψηφοφόρων, ευρισκόμενος στην Κρήτη, λέξη δεν είπε ούτε για την Ελλάδα μας, ούτε για την Εκκλησία μας. Και όμως ο αγώνας του 1821 έγινε “για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία”! Ώστε οι περιθωριακοί αυτοί άνθρωποι, που μας κυβερνούν σήμερα, οι χωρίς την γραβάτα της αξιοπρέπειας άνθρωποι, τα ξέχασαν όλα αυτά! Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ένα και μόνον: η νομή της Εξουσίας! Μοναδική, συγχρόνως δε και παρήγορη, εξαίρεση υπήρξαν οι Δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου, Προέδρου της Δημοκρατίας! Μέσα στην γενική απογοήτευση, ευτυχώς, υπήρξε και μια ακόμη εξαίρεση! Κάπου εκεί στην λεβεντογέννα Κρήτη κάποιοι γιουχάισαν τον ταλαίπωρο Υφυπουργό της α-Παιδείας Κώστα Ζουράρι, ο οποίος, ως γνωστόν, πηγαίνει στην Βουλή των Ελλήνων με ….σαγιονάρες! Τον αποδοκίμασαν την ώρα, που κατέθεσε Στεφάνι στο Ηρώο των Πεσόντων! Μπράβο τους! Διότι αυτός ο αδιάντροπος άνθρωπος πολύ πρόσφατα είπε:”Τι θα μας επείραζε αν οι Τούρκοι πάρουν μερικά νησιά μας;”΄΄.

Καταλήγοντας, ο τοπικός Ποιμενάρχης τονίζει πως ΄΄η Ελλάδα μας τώρα πλέον έχει προδοθεί από μέσα και ότι ο εχθρός ευρίσκεται εντός των τειχών! Και μάχεται λυσσωδώς!. Ως παράδειγμα αναφέρει: ΄΄Σε ενοριακό Ναό της περιοχής ευθύνης μας εδώ στο Αίγιο οι παράγοντες του Δημοτικού Σχολείου προέτρεψαν τα παιδάκια του Σχολείου τους να προσέλθουν, για να εκκλησιασθούν εκεί και να παρευρεθούν και στη Δοξολογία για την 25η Μαρτίου. Η προσέλευση δεν ήταν υποχρεωτική! Αποτέλεσμα; Από την τρίτη τάξη του Σχολείου προσήλθε ένα μόνο Ελληνόπουλο! Από την πρώτη τάξη προσήλθαν ένα Ελληνόπουλο και 5-6 Αλβανάκια!΄΄.

Τέλος, ο κ. Αμβρόσιος επισημαίνει: ΄΄Από εμάς όμως εξαρτάται, εάν θα συνεχίσουν τον ξεριζωμό όλων των στοιχείων, που συνθέτουν τον Ελληνοχριστιανικό μας Πολιτισμό! Θα τους το επιτρέψουμε; Ασφαλώς όχι! Τότε ξεσηκωθείτε! Αφήστε την ραστώνη! Αφήστε την τηλεόραση και τον καναπέ! Ελάτε να αντισταθούμε στους πουλημένους υπηρέτες και εκφραστές της παγκοσμιοποιήσεως! Ελάτε να γίνουμε ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ! Ο καθένας στον κύκλο του! Ο καθένας μας στην σφαίρα επιρροής του!΄