Στην Ιερουσαλήμ απόψε ο Τσίπρας

21/03/2017 | 20:33

Στην Ιερουσαλήμ αναμένεται να φτάσει απόψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα παραστεί αύριο, στην παράδοση του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, ενός γεγονότος παγκόσμιας εμβέλειας λόγω του θρησκευτικού αλλά και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που έχει.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Τσίπρας, αύριο στις 9.15 το πρωί θα φτάσει στην είσοδο της Παλαιάς Πόλης, όπου θα τον υποδεχθούν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Χρήστος Σοφιανόπουλος και ο Πατριαρχικός επίτροπος μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα περπατήσει μέχρι το Πατριαρχείο, όπου θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Αμέσως μετά, οι δύο Πατριάρχες με τον πρωθυπουργό, με πομπή, θα μεταβούν στον Πανάγιο Τάφο, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή για την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου.

Μετά τις 11, ο πρωθυπουργός μαζί με τους δύο Πατριάρχες και τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα επιστρέψουν στο Πατριαρχείο, όπου θα γίνει η παρουσίαση του έργου από την επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου.

Ο κ Τσίπρας αναμένεται να αναχωρήσει από την Ιερουσαλήμ αργά αύριο το μεσημέρι.

Πηγή: newsbeast.gr

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης