Η ερώτηση του Τσίπρα στην Στεφανίδη και η ατάκα της Ολυμπιονίκη και Πρωταθλήτρια Ευρώπης

08/03/2017 | 10:24

Την ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου στο Βελιγράδι, με απολογισμό για την Ελλάδα ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο υποδέχτηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός δεν συνεχάρη απλά, αλλά συνομίλησε για περισσότερη από μία ώρα με την Ολυμπιονίκη του Ρίο και νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ στο Βελιγράδι Κατερίνα Στεφανίδη, τον ασημένιο στο ίδιο αγώνισμα των ανδρών Κώστα Φιλιππίδη, τη χάλκινη στο τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου, καθώς και τους υπόλοιπους αθλητές της ελληνικής αποστολής: τον Μιχάλη Σταματογιάννη και τη Ραφαέλα Σπανουδάκη, που συμμετείχαν στη σφαιροβολία και στα 60 μέτρα αντίστοιχα, την Ελισάβετ Πεσιρίδου που αγωνίστηκε στα 60μ. εμπόδια και τον 17χρονο αθλητή και μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας στο επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των παίδων, στην κατηγορία κάτω των 18 και το Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων.

Ο πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Βενιαμίν της ελληνικής αποστολής, Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών.

Παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου και των προπονητών των αθλητών και αθλητριών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άκουσε προσεκτικά τα θέματα που απασχολούν του Έλληνες και τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες και δεσμεύτηκε πως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα διεξαχθεί του χρόνου στο κλειστό της Παιανίας, όπου όπως τόνισε θα είναι κι εκείνος εκεί για να το παρακολουθήσει δια ζώσης.

Ο πρωθυπουργός γνώριζε τι επίδοση είχε κάνει κάθε αθλητής και αθλήτρια από τους παρευρισκόμενους στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου, ήξερε για τη μεγάλη παράδοση που έχει η Ελλάδα στο άλμα επί κοντώ, καθώς και τις μεγάλες μορφές του αθλήματος.

«Πως είναι από εκεί ψηλά; Όταν ανεβαίνεις;» είπε με διάθεση να «σπάσει τον πάγο» ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο χρυσό κορίτσι των αιθέρων, Κατερίνα Στεφανίδη. Κι εκείνη γελώντας απάντησε: «Ο Κώστας (σ.σ. Φιλιππίδης) ήταν πιο ψηλά οπότε είχε καλύτερο… perspective».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στην ελληνική αποστολή: «Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά όχι μόνο να λέμε ωραίες κουβέντες όταν φέρνετε τα αποτελέσματα, αλλά να φτιάξουμε και κάποιες υποδομές. Υποδομές που θα ενισχύσουν τον μαζικό αθλητισμό γιατί από εκεί ξεπηδούν τα νέα παιδιά που αθλούνται, αλλά και τον πρωταθλητισμό, σε βάσεις στέρεες και υγιείς. Βάσεις που δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος για να βγαίνουν αθλητές που θα μας κάνουν υπερήφανους.

Νομίζω ότι γίνεται μία προσπάθεια, πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και άρα και οι δημόσιες επενδύσεις που βεβαίως θέλουν και λίγο χρόνο για να μπορέσουν να πιάσουν τόπο πρέπει να στραφούν περισσότερο εκεί όπου τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε το μεγάλο ενδιαφέρον της δημοσιότητας».

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ