Μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα: Εγκαίνια με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Η έκθεση

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη την Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι. Στα εγκαίνια θα παρευρεθούν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης και αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η τελετή των εγκαινίων με την παρουσία των παραπάνω οριστικοποιήθηκε στη χθεσινή συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον πρόεδρο της Βουλής ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Ήταν ένα προγραμματισμένο ραντεβού με τον κ. Βούτση στο γραφείο του στη Βουλή, στο οποίο παρευρέθηκε και ο Γενικό Γραμματέας της Βουλής, ενώ τον κ. Χριστοδουλόπουλο συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας του δήμου κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος και νομικός κ. Επαμεινώνδας Παναγιωτόπουλος.

Στη συνάντηση αυτή το θέμα συζήτησης δεν ήταν άλλο από τις τελικές διευθετήσεις για την λειτουργία της μόνιμης έκθεσης του μουσείου ‘Νίκος Μπελογιάννης, στην ιστορική οικία Μπελογιάννη στο κέντρο της Αμαλιάδας, καθώς και οι λεπτομέρειες της τέλεσης των εγκαινίων.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η τελική διαμόρφωση του μνημονίου συνεργασίας, το οποίο θα υπογραφεί ανάμεσα στο δήμο Ήλιδας και τη Βουλή των Ελλήνων.

Άλλωστε, σήμερα αναμένεται η παραλαβή υλικού από τη Βουλή των Ελλήνων, το οποίο θα τοποθετηθεί στις προθήκες και θα αποτελέσει τμήμα της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου.

Να σημειωθεί ότι και ο δήμος Ήλιδας προ ημερών είχε εκδώσει ανακοίνωση- κάλεσμα, με το οποίο ζητά από τους πολίτες της περιοχής που διαθέτουν αρχειακό υλικό της εποχής του Νίκου Μπελογιάννη ή οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με το ιστορικό πρόσωπο της Αριστεράς, να επικοινωνήσουν με το δήμο προκειμένου το υλικό αυτό να ενταχθεί στα εκθέματα που θα τοποθετηθούν στο μουσείο.

Για την ιστορία, τα εγκαίνια του Μουσείου συμπίπτουν με τη συμπλήρωση 65 χρόνων από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, που έγινε την Κυριακή 30 Μαρτίου 1952.

patrisnews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ