Δυτική Αχαΐα: Δολιοφθορά στο δίκτυο ύδρευσης σε Αλισσό και Μαζαράκι - Η απάντηση της ΔΕΥΑΔ - ΦΩΤΟ

Δυο περιστατικά σε μια εβδομάδα

Την περασμένη εβδομάδα στην Τοπική Κοινότητα Αλισσού ειδοποίησαν την ΔΕΥΑ Δυμαίων ότι υπερχειλίζει η μία δεξαμενή που υδρεύει την Κοινότητα.

Μετά από αυτοψία της υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι από τη δεξαμενή έλειπαν τα εξαρτήματα του αυτοματισμού τα οποία δίνουν εντολή στη γεώτρηση να ξεκινήσει όταν είναι άδεια η δεξαμενή και να σταματήσει όταν γεμίσει με αποτέλεσμα η γεώτρηση να δουλεύει συνεχώς και να τροφοδοτεί με νερό τη δεξαμενή η οποία από ένα σημείο και μετά αρχίζει να υπερχειλίζει, όπως είχε γράψει το tempo24.gr. 

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Δυμαίων, τα εξαρτήματα του αυτοματισμού είναι τα εξής (κόστος περίπου 1.800,00 ευρώ):

πομποδέκτης ασύρματος (RF) εμβέλειας άνω των 3 χιλιομέτρων
κεραία ασύρματου
ηλιακό πάνελ για τη φόρτιση της μπαταρίας
μπαταρία 12V

Κατά τη γνώμη του Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Δυμαίων δεν πρόκειται για κλοπή λόγω του ότι τα υλικά αυτά είναι εξειδικευμένα και δε χρησιμοποιούνται γενικότερα αλλά για δολιοφθορά που έχει σκοπό να βλάψει τα συμφέροντα και το κύρος της υπηρεσίας, προκαλώντας μάλιστα γενικότερη αναστάτωση με τους δημότες οι οποίοι βλέπουν να υπερχειλίζει η δεξαμενή και να χάνεται άσκοπα τόσο νερό.

dexamenh-alissoy-1-300x169.jpg

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΜΑΖΑΡΑΚΙ

Μία δεύτερη περίπτωση εντοπίστηκε στην Τοπική Κοινότητα Μαζαρακίου. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΔ, υπήρχε πρόβλημα στο αντλιοστάσιο λυμάτων που βρίσκεται στην αρχή της Κοινότητας πριν την ανηφόρα.

«Στην περίπτωση αυτή μας ενημέρωσαν οι δημότες ότι ενώ δουλεύει η αντλία στο φρεάτιο του αντλιοστασίου αυτό υπερχειλίζει από λύματα. Σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουμε τι συμβαίνει διότι δεν υπήρχε βλάβη στον αγωγό, η αντλία λειτουργούσε σωστά. Παρόλα αυτά τα λύματα δεν ανέβαιναν στον καταθλιπτικό αγωγό. Αναγκαστήκαμε να εκκενώσουμε το φρεάτιο του αντλιοστασίου από τα υγρά λύματα αλλά και από λάσπη η οποία είχε καθιζήσει και ανακαλύψαμε ότι στο σημείο το οποίο «κούμπωνε» η αντλία στον αγωγό βρισκόταν ένας άξονας περίπου 1,30 μέτρα με τυλιγμένο γύρω του συρματόσχοινο (Φωτογραφία) το οποίο δεν άφηνε την αντλία να κουμπώσει σωστά. Το κομμάτι αυτό αφαιρέθηκε και αφού «κούμπωσε» σωστά η αντλία το σύστημα επανήλθε στην κανονική του κατάσταση», τονίζει η διοίκηση της ΔΕΥΑΔ.

Και καταλήγει«και σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για δολιοφθορά γιατί όπως φαίνεται και στη φωτογραφία αποκλείεται όλα αυτά να περάσουν από τον βαρυτικό αγωγό και να φτάσουν ως το αντλιοστάσιο».

ΒΙΚΥ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε επίσης