Δ. Μπαξεβανάκης από την Πάτρα: «Στόχος μας από τη νέα χρονιά τα προσφυγόπουλα να ενταχθούν κανονικά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα»

Τι είπε ο Υφυπουργός Παιδείας για την πρωινή αναβολή λόγω της διαμαρτυρίας από φοιτητές

Στην Πάτρα βρίσκεται από το πρωί ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που τελικά παραχωρήθηκε το απόγευμα -και όχι το πρωί όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί- αναφέρθηκε στην επόσκεψή του στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη Ηλείας καθώς και για τις συνθήκες φιλοξενίας εκεί.

Όσον αφορά το φαγητό τόνισε πως υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, καθώς δεν ταιριάζει πολλές φορές με τις προτιμήσεις τους και το διαιτολόγιο που έχουν στις πατρίδες τους.

"Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την ποιότητα του φαγητού, η οποία ελέγχεται τακτικά. Γίνονται προσπάθειές να διαφοροποιηθεί το διαιτολόγιο. Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα ικανοποιηθεί και αυτή η απαίτηση" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων ο κ. Μπαξεβανάκης τόνισε πως "δεν υπήρξε κανένα παράπονο σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που του παρέχεται στο δημοτικό και το γυμνάσιο του Νεοχωρίου. Οι εκπαιδευτικοί μας, που είναι αναπληρωτές, με μεγάλο μεράκι και ζήλο, και οι διευθυντές των δύο σχολείων ανταποκρίνονται και παραπάνω από ότι θα περιμέναμε. Είναι μια δουλειά που θέλει μεγάλη προσπάθεια, αν υπάρχουν κάποιες δυσκολίες δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποιο παράπονο… Στόχος μας είναι από τη νέα σχολική χρονιά τα παιδιά που θα παραμείνουν στην χώρα μας να ενταχθούν κανονικά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα".

Ο κ. Μπαξεβανάκης βρίσκεται από νωρίς σήμερα στην Πάτρας καθώς συμμετείχε στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, ενώ ανακοίνωσε αμειβόμενο πρόγραμμα 9μηνης μαθητείας 2.000 αποφοίτων των ΕΠΑΛ στο οποίο θα συμμετάσχουν 35 άτομα από τη Δυτική Ελλάδα.

Να υπενθυμίσουμε πως το πρωί είχε προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ, όμως αναβλήθηκε για το απόγευμα, καθώς απέξω είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές που διαμαρτύροντας για τα προβλήματα της Παιδείας και τους πρόσφυγες και ζητούσαν να τον συναντήσουν.

foithtes_ypoyrgos_2.jpg

Απαντώντας σχετικά με αυτό, ο κ. Μπαξεβανάκης σε ερώτηση που του έγινε τόνισε πως "θέλουμε να ποφεύγουμε τις εντάσεις που ειδικά στο θέμα του προσφυγικού θα αδικούσαν την χώρα μας και στο εσωτερικό αλλά και διεθνώς".

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: "Μπλόκο" φοιτητών στον υφυπουργό Παιδείας - Ματαιώθηκε η συνέντευξη τύπου - Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης θα κάνει δηλώσεις στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Διαβάστε επίσης