Πάτρα: 3.000 άτομα επισκέφθηκαν την έκθεση των Δασκαλάκη, Μαδένη και Ρόρρη στη Δημοτική Πινακοθήκη - ΦΩΤΟ

«Μέμος Μακρής - Από την Αθήνα στο Παρίσι (1934 – 1950)» στις 22 Μαρτίου

Μία ακόμα παραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων ολοκλήρωσε το κύκλο της φιλοξενώντας από τις 7 Νοεμβρίου 2016 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2017 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, έργα των  τριών σημαντικών σύγχρονων δημιουργών Δασκαλάκη, Μαδένη και Ρόρρη.

Η έκθεση  προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων φίλων της εικαστικής τέχνης από την Πάτρα και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα.

Στη διάρκεια της λειτουργία της,  την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότερα από 3.000 άτομα, εκ των οποίων 1.000 μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επικαιροποιώντας με αυτόν τον τρόπο τη συνεργασία που υπάρχει, μεταξύ του Πολιτιστικού Οργανισμού και τους επίσημους φορείς εκπαίδευσης της περιοχής.

unnamed_10.jpg

Παράλληλα, οι προγραμματισμένες συναντήσεις – ομιλίες με το φιλότεχνο κοινό της πόλης από τους τρεις σπουδαίους καλλιτέχνες, ενίσχυσαν την δυναμική της έκθεσης και το ενδιαφέρον των πολιτών, καθιστώντας αυτές  πολύτιμα μαθήματα ιστορίας της τέχνης.

Ιδιαίτερα σημαντική για την μόνιμη συλλογή της Πινακοθήκης είναι η δωρεά από τον  εικαστικό Μιχάλη Μαδένη του  πίνακα  με τίτλο «ο άνεργος», από την προσωπική του συλλογή.

Οι τρεις καλλιτέχνες ευχαρίστησαν τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων  για την θερμή υποδοχή που έτυχαν και για το επίπεδο της συνεργασίας.

Η Δημοτική Πινακοθήκη έχει προγραμματίσει σημαντικές εκθέσεις για το έτος 2017, αρχής  γενομένης από τις 22 Μαρτίου με τη φιλοξενία της έκθεσης «Μέμος Μακρής -  Από την Αθήνα στο Παρίσι (1934 – 1950)».

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ