Έκρηξη χαράς, ελπίδας και αυθορμητισμού που νίκησε τη βροχή- Δείτε και άλλες ΦΩΤΟ από το Καρναβάλι των Παιδιών της Πάτρας

Μια παρέλαση, που διακρίθηκε για την εξαιρετική ροή της

Έκρηξη χαράς, ελπίδας και αυθορμητισμού, χρώματα έντονα και ανεξίτηλα, εμπνεύσεις ευρηματικές, στολές περίτεχνες και αισθητικά υποδειγματικές, αστείρευτο χιούμορ και κέφι, ενθουσιασμός που ξεχείλισε, καρναβαλική διάθεση μέχρι εσχάτων, παιδική αθωότητα και ξεγνοιασιά και όλα τα χαρακτηριστικά του Καρναβαλιού των Μικρών αναδείχτηκαν στο έπακρο καθόλη τη διάρκεια της περίπου δίωρης διάρκειας της Παρέλασης των Μικρών.

Μια παρέλαση, που διακρίθηκε για την εξαιρετική ροή της και συντόνισε την πόλη στους μαγικούς ρυθμούς της την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου το πρωί διασχίζοντας τις οδούς Γούναρη (από την πλατεία Ομονοίας) και Κορίνθου), περνώντας περιμετρικά από το κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου, φορτσάροντας έξω από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» και συνεχίζοντας την Κορίνθου έως τις πύλες εξόδου σε Ερμού και Αγίου Νικολάου.

Δυο ώρες που ακόμα και ο καιρός έγινε σύμμαχος των μικρών και του Καρναβαλιού, αφού η βροχή περίμενε υπομονετικά να τελειώσει το πάρτυ τους και δεν μούσκεψε ούτε στιγμή την μεγαλειώδη εμφάνισή τους.

Eίναι αδύνατο να βγαίνεις στους δρόμους το κυριακάτικο αυτό πρωί είτε παρελαύνεις είτε παρακολουθείς τη δημιουργική, επέλαση των μικρών καρναβαλιστών και να μην δεις τη ζωή με άλλα μάτια, εντελώς διαφορετικά από αυτή που βλέπεις στην καθημερινότητά σου. Με αυτά τα μάτια μικροί και μεγάλοι αφημένοι στη σαγήνη του Καρναβαλιού των Μικρών χάρηκαν με την ψυχή τους, και μπλέχτηκαν όλοι μαζί σε έναν ασταμάτητο χορό.

Με θετική ενέργεια, χιουμοριστική διάθεση υψηλή αισθητική, πρωτότυπες ιδέες και με γοργά καρναβαλικά βήματα, οι πάνω από 10.000 μικροί καρναβαλιστές με τους συνοδούς τους δημιούργησαν ένα απέραντο ποτάμι ζωής και φρεσκάδας ξορκίζοντας κάθε κακό και δηλώνοντας παρόντες και όρθιοι απέναντι στις έγνοιες και τις δυσκολίες.

Το κέφι, ο παλμός και η φαντασία των λιλιπούτειων καρναβαλιστών απέδειξαν με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι η πόλη και το Καρναβάλι της τους ανήκει.

Πολύχρωμες, ζωηρές εικόνες, στιγμιότυπα αυθεντικού Καρναβαλιού δροσερά μουτράκια, κεφάτα χαμόγελα,  ευφάνταστα καπέλα, ποιοτικές στολές, τραγούδια, χοροί, σκέρτσα, νάζια, γέλια, λαχανιάσματα, ελπίδες και όνειρα  που με αφορμή την Αποκριά πήραν σάρκα και οστά.

Στην κορυφή της παρέλασης η Δημοτική Μουσική, ο τζίτζικας, η μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών, και ευθύς το πολύβουο μελίσσι  των 95 ομάδων συμμετοχής που εντυπωσίασαν με την αφοπλιστική παρουσία τους και το απτόητο μεράκι τους. Τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών εκτείνονταν καθόλη την εξέλιξη της παρέλασης. Από την Πάτρα συμμετείχαν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα προσχολικής αγωγής, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, αθλητικοί σύλλογοι και ενώσεις, εκπολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς, κλάδοι λυκόπουλων και ανεξάρτητες συμμετοχές, αλλά και τοπικοί σύλλογοι, ΚΔΑΠ ΜΕΑ που έδωσαν αποστομωτικά μηνύματα υπέρ της χαράς και της αγάπης  για τη ζωή, υπέρ του αγώνα κόντρα σε κάθε αντιξοότητα, ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον και από τις ομάδες συμμετοχής εκτός Πατρών.

 

 

Στο τέλος της παρέλασης οι θεατές-μικροί και μεγάλοι- υποδέχτηκαν με θέρμη το άρμα του σοκολατοπόλεμου και οι σύλλογοι των σοκαλατοριχτών με τις ρίψεις τους άφηναν την πιο γλυκιά γεύση σφραγίζοντας την Παρέλαση των Mικρών.

Το Καρναβάλι των Μικρών, το ανεπανάληπτο Καρναβάλι μέσα στο Καρναβάλι δεν μεγαλώνει, μένει πάντα φρέσκο.  Δεν μετριέται με χρόνια, αλλά μόνο ξεπερνά το προηγούμενο σε  κέφι, ενθουσιασμό, μαγεία,  φαντασία και ευρηματικότητα και πλημμυρίζει  την καρδιά μας με αισιοδοξία για το μέλλον.

 

Διαβάστε επίσης