Ρέντσι: «Δεν πρόκειται να γίνουν βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο»

τι ειπε σε στενους συνεργατες του

Tην άποψη ότι «με τη διεξαγωγή του συνεδρίου των Δημοκρατικών τον Απρίλιο, δεν πρόκειται να γίνουν βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο» εξέφρασε ο Ματέο Ρέντσι σε στενούς του συνεργάτες.

Παράλληλα, επιβεβαιώνεται ότι στις προθέσεις της πλειοψηφίας του Δημοκρατικού Κόμματος, το συνέδριο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 2,5 μήνες, μέσα σε χρονικά όρια τα οποία ίσχυσαν και στο παρελθόν. Σε σχέση με την «πολιτική μακροζωία» της κυβέρνησης, της οποίας ηγείται ο Πάολο Τζεντιλόνι, ο Ρέντσι αναφέρει ότι «πρόκειται για θέμα που αφορά τον Ιταλό πρωθυπουργό, τους υπουργούς και την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία» αλλά «δεν αφορά τον ίδιο».

«Ο λόγος, το σύνθημα του συνεδρίου μας και της ανοικτής ψηφοφορίας για την ανάδειξη γραμματέα, δεν είναι "φύγετε", αλλά "ελάτε". Επιλέξτε τη συμμετοχή με ιδέες, όνειρα, κριτικές», γράφει, επίσης, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας. Όπως όλα δείχνουν, την ερχόμενη Κυριακή θα οργανωθεί συνέλευση των Δημοκρατικών, η οποία θα πρέπει να δώσει «πράσινο φως» στη διεξαγωγή του συνεδρίου. Παράλληλα, ο Ρέντσι θα παραιτηθεί από την γραμματεία, όπως προβλέπουν οι κανόνες του κόμματος, για να ξεκινήσουν οι σχετικές διεργασίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης