Πάτρα: Παιχνίδια, δρώμενα και χαμόγελα στην Καρναβαλούπολη των Υψ. Αλωνιών - Ανανεώνεται για αύριο το ραντεβού - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΦΩΤΟ

Στην τελική ευθεία το Καρναβάλι των Μικρών 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Κεντρική Καρναβαλούπολη το πρωί του Σαββάτου 11ης Φεβρουαρίου μεταδίδοντας τα μηνύματα αισιοδοξίας και χαράς στα Υψηλά Αλώνια αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά (μετά τις τρεις περιφερειακές καρναβαλουπόλεις)  τη δυναμική του Καρναβαλιού των Μικρών και την απήχησή του στην πατραϊκή κοινωνία.

unnamed_5.jpg

Η Καρναβαλούπολη μπήκε στο πρόγραμμα των Πατρινών, που με σύμμαχο τον καιρό βόλταραν στην πλατεία και δημιούργησαν ζεστές ανθρώπινες εστίες γύρω από τα δρώμενα που ξετυλίγονταν.

unnamed_7.jpg

Σε έναν παιδότοπο ανεμελιάς και διασκέδασης μεταμορφώθηκαν τα Υψηλά Αλώνια και τη χαρά του παιδιού έκαναν πράξη οι ποικίλες δράσεις που είχε προγραμματίσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού σχολείου Αρόης Πατρών. 

Με σκηνικό τα καρναβαλικά στοιχεία και τις κατασκευές του Καρναβαλιού των Μικρών αναπτύχθηκαν οι δράσεις της Καρναβαλούπολης, που ταξίδεψαν τους μικρούς και μεγάλους θεατές στη χώρα του παραμυθιού, του κεφιού, του γέλιου, του παιχνιδιού και του αυθορμητισμού αξιοποιώντας ιδανικά όλες τις τέχνες.

Χορός, τραγούδι, ομαδικά παιχνίδια, Clowns show time, facepainting, διαδραστικές παραστάσεις και αγαπημένοι ήρωες είχαν την τιμητική τους και αποτύπωσαν το χαμόγελο στα παιδικά πρόσωπα δίνοντας καρναβαλική γιορτινή όψη στην πλατεία.

unnamed_8.jpg

unnamed_1_0.jpg

Στην αρχή των δράσεων τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού σχολείου Αρόης Πατρών, με την καθοδήγηση της δασκάλα χορού και φετινής Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού Άντριας Παναγιωτοπούλου χόρεψαν σε ρυθμούς Bollywood και Ζούμπα. Οι δράσεις συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό και κράτησαν το καρναβαλικό θερμόμετρο ψηλά περιλαμβάνοντας διαδραστικό σκάκι με τα παιδιά του Σκακιστικού τμήματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού σχολείου Αρόης Πατρών, δυναμικό χορευτικό (μοντέρνο και χιπ-χοπ) από την ομάδα χορού Εκπολιτιστικού  Συλλόγου Κρύα Ιτεών σε χορογραφία της Μάρθα Ρουμελιώτη, ακροβατικά και χορό σε μια διαδραστική παράσταση των clowns Clowns Αρλίν, Μπαλό και Πέπε, αλλά και ομαδικά παιχνίδια με ευχάριστες δοκιμασίες για τους μικρούς με την καθοδήγηση των clowns, χορό και τραγούδι από την Elsa από το Frozen και τον Όλαφ για τους μικρούς, την πρωτότυπη δράση «Σβήσε τη φωτιά» με τα παιδιά, με τη βοήθεια του Όλαφ και του clown Πέπε και με παιχνιδιάρικο τρόπο, να προσπαθούν να σβήσουν μια τεράστια ζωγραφισμένη φλόγα, πλέξιμο, χορό σε καρναβαλικούς ρυθμούς και παιχνίδι με το παραδοσιακό Γαϊτανάκι και βέβαια τρελό χορό και πάρτυ των μικρών και με τη συμμετοχή όλων των αγαπημένων τους ηρώων ( Clowns Μπαλό και  Πέπε, Elsa από το Frozen και Όλαφ). Την ατμόσφαιρα της μεγάλης γιορτής της πλατείας ολοκλήρωσε το Face Painting.

Οι λιλιπούτιοι καρναβαλιστές χάρηκαν και έπαιξαν με την ψυχή τους αλλά και συμμετείχαν σε μια αυθεντική καρναβαλική γιορτή μαθαίνοντας και διασκεδάζοντας.

unnamed_4_0.jpg

unnamed_6.jpg

Οι Καρναβαλουπόλεις κορυφώνονται αύριο Κυριακή 12 Φεβρουαρίου από τις 11.00 έως τις 14.00 στα Υψηλά Αλώνια προσφέροντας μια όαση κεφιού και χαράς.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της τελευταίας Καρναβαλούπολης έχει ως εξής:

11:00 Ταξίδι στην Χώρα του Ποτέ! Ο Πίτερ Παν μαζί με την γλυκιά νεραϊδούλα Τίνκερμπελ συναντιούνται έπειτα από πολλές περιπέτειες και ζητούν από τα παιδιά να τους βοηθήσουν για να ξεφύγουν από τα «δόντια» του Κάπτεν Χουκ!

11:00 Facepainting ξεκινά!

11:15 Ομαδικά παιχνίδια! Νέες δοκιμασίες για τα παιδιά ξεκινούν με τους Clowns. Οι μικροί μας φίλοι θα χωριστούν σε ομάδες και μαζί με τους Clowns Μπαλό και Πέπε θα περάσουν πολλές δοκιμασίες! Στεφάνια, Σαρανταποδαρούσες, Πήδα απ” το χρωματιστό αλεύρι, πέτα την καυτή πατάτα, Μήλα με την γιγαντιαία μπάλα του Πέπε και ο χορός των άκρων !!!

12:00 Dance time! Η ομάδα χορού Athletic Dance Studio Patras με τους δασκάλους χορού, Πάτρικ και Δήμητρα, μαζί με 40 παιδιά επί σκηνής, χορεύουν σε ρυθμούς λάτιν μοντέρνους χορούς με καρναβαλική διάθεση!

12:40 Clowns Show Time!  Αυτή την φορά έρχονται με μια νέα διαδραστική παράσταση! Δύσκολα ακροβατικά και χορός από τους Clowns Αρλίν, Μπαλό και Πέπε.

13.00 Ένα δυναμικό χορευτικό (μοντέρνο και χιπ-χοπ) από την ομάδα χορού Εκπολιτιστικού  Συλλόγου Κρύα Ιτεών! Χορογραφία Μάρθα Ρουμελιώτη.

13:15 Batman show! O αγαπημένος ήρωας των παιδιών, ο μαύρος ιππότης που δεν φοβάται το σκοτάδι, ο Batman εμφανίζεται με ένα εντυπωσιακό show και έπειτα αναλαμβάνει να μάθει τα μυστικά του στους μικρούς μας φίλους!

13:25 Η αγαπημένη Elsa από το Frozen μαζί με τον Όλαφ! Οι λατρεμένοι ήρωες είναι εκεί για να τραγουδήσουν και να χορέψουν με τα παιδιά!

13:35 Juniors ζωγράφοι του καρναβαλιού! Οι Clowns Αρλίν και Μπαλό ξετυλίγουν έναν μεγάλο καμβά για να ζωγραφίσουν οι μικροί μας φίλοι ένα απίστευτο καρναβαλικό πίνακα! Δεν θέλουμε πινέλα, με τρέλα τραγουδάμε και τα χεράκια μέσα σε τέμπερες βουτάμε! Θα γίνει χαμός!

13:45 Το party ξεκινά! Οι Clowns δίνουν τον ρυθμό και όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι ακολουθούν τα βήματα τους στο τρελό καρναβαλικό party!