Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τζιν, κοστούμια και μπλούζες

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ

Κάτι που πολλοί μπορεί να μην φαντάζονται είναι ότι κάποια ρούχα συνηθίζουμε να τα πλένουμε πιο συχνά απ' ο,τι πρέπει και άλλα λιγότερο συχνά.

Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι η τακτική πλύση μπορεί να τα καταστρέψει γρηγορότερα, οπότε είναι πολύ σημαντικό να ακολουθούμε τους γενικούς κανόνες που επικρατούν για τη φροντίδα των ρούχων και να αφήνουμε τον απαραίτητο χρόνο ανάμεσα στις πλύσεις.

Δείτε τι ισχύει για τρία βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας...

1. Τζιν

Τα τζιν και τα πρόχειρα παντελόνια μπορούν να φορεθούν 4-5 φορές ανάμεσα σε κάθε πλύση. Μην ξεχνάτε να τα αναποδογυρίζετε ώστε να μην ξεθωριάζουν και να μην χάνετε γρήγορα το χρώμα τους.

2. Κοστούμια

Τα περισσότερα κοστούμια χρειάζονται στεγνό καθάρισμα και μόνο και έτσι θα πρέπει να πηγαίνουν στο καθαριστήριο μετά από 3 ή 4 χρήσεις.

3. Μπλούζες

Οι μπλούζες είναι από τα ρούχα εκείνα που χρειάζονται πολύ συχνό πλύσιμο καθώς έρχεται σε άμεση επαφή με το σώμα που ιδρώνει και είναι ιδανικό να πλένεται ύστερα από κάθε χρήση του. Επειδή όμως, κάτι τέτοιο μπορεί να καταστρέψει την ποιότητα των ρούχων, μπορείς να παρατείνεις το πλύσιμο και να το κάνεις ανά 2 φορές που το χρησιμοποιείς.

Πηγή: baby.gr

 

Διαβάστε επίσης