Γερούν Ντάισελμπλουμ: Είμαστε κοντά σε συμφωνία για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα

Υπάρχει συναντίληψη ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων

Πρόοδος διαπιστώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης με τους θεσμούς. Ωστόσο δεν ορίστηκε ακόμη ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα για να κλείσει η αξιολόγηση.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, είπε ότι σήμερα καταγράφηκε ουσιαστική πρόοδος και βρισκόμαστε κοντά στη χρυσή τομή ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα. Υπάρχει, είπε, συναντίληψη ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση που γίνεται υπό το συντονισμό του προέδρου του Εurogroup, μετείχαν οι Κλάους Ρέγκλινγκ (επικεφαλής ΕΜΣ), Μπενουά Κερέ (Εκτελεστικό μέλος ΕΚΤ), Μάρκο Μπούτι (Γενικός Διευθυντής Κομισιόν), καθώς επίσης οι επικεφαλής των θεσμών στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης και ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας (EWG) του Εurogroup, Τόμας Βίζερ.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Διαβάστε επίσης