Ο Πατραϊκός "κρύβει" 100 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου! ΣΟΚ προκαλούν οι αποκαλύψεις του διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Πετρελαίων - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

δηλωσεις γρηγόρη στεργιούλη

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια, Γρηγόρης Στεργιούλης, προχώρησε σε μια μεγάλη αποκάλυψη για το Ιόνιο και τις εξορύξεις, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της οικονομίας της χώρας μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά. 

Ο κ. Στεργιούλης, τόνισε στην συνέντευξή του ότι έχει μπει σε τροχιά σχέδιο εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε διάφορα σημεία της χώρας, ωστόσο αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση είναι τα… νούμερα.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν υπάρχουν υδρογονάνθρακες και πετρέλαια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ιόνιο και απάντησε: «Είναι εθνικό καθήκον η καταγραφή του πλούτου της χώρας μας. Έχουμε ανοίξει τα φτερά μας και επειδή το θέμα της έρευνας και της εξόρυξης των υδρογονανθράκων ξεπερνά και τα οικονομικά δεδομένα και τα σύνορα της χώρας, έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα δημιουργίας παγκόσμιων συμμαχιών που θα φέρουν κεφάλαια για να δούμε τι κρύβει αυτός ο χώρος». 

Για να συνεχίσει και να αποκαλύψει: «Τα τελευταία στοιχεία από τις σεισμικές μελέτες που κάναμε στον Πατραϊκό είναι άκρως ενθαρρυντικά. Έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλων παικτών και μας έδωσαν την ευκαιρία να δούμε όλα τα σεισμικά δεδομένα της χώρας. Μιλάμε για περίπου 100 εκατομμύρια βαρέλια, που είναι η ετήσια κατανάλωση της χώρας για τα Ελληνικά Πετρέλαια.Στο Ιόνιο δεν έχουμε κάνει ακόμη σεισμικές δοκιμές, όμως έχουμε κάνει κοινοπραξίες με μεγάλες εταιρείες. Επαναλαμβάνω ότι ξανά κοιτάμε όλη τη χώρα».

 


Στη συνέχεια ο κύριος Στεργιούλης αποκάλυψε πως οι εταιρείες που θα έρθουν να «τρυπήσουν», ζητούν το 1/3 της αξίας των κοιτασμάτων, ελλείψει ελληνικών υποδομών στον συγκεκριμένο τομέα.

Όσο για το χρονοδιάγραμμα, δήλωσε: «Πιστεύω πως το 2018 και το 2019 θα είναι κρίσιμα από την άποψη της εξόρυξης. Έχει μεγάλη σημασία σε αυτά τα πρότζεκτ να ξεκινήσει κανείς. Να βρεί τα πρώτα χρήματα, τους συνεργάτες, τα τρυπάνια». 

 

Διαβάστε επίσης