Μπλόκα αγροτών στην Αχαΐα: ΠΡΟΣΟΧΗ - Αποκλεισμοί το Σαββατοκύριακο στην Πατρών - Κορίνθου - Σε θέση "μάχης" στη δυτική Αχαΐα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΕ ΣΤΆΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ

Την συνέχιση των καθημερινών τρίωρων αποκλεισμών της Νέας Εθνικής Οδού στο ύψος του Αιγίου, ακολουθούν οι αγρότες της Αιγιάλειας. Από την άλλη πλευρά του νομού, στη δυτική Αχαΐα, οι αγρότες τηρούν στάση αναμονής, μαζεύουν δυνάμεις, ενώ αναμένεται να αποφασίσουν για τους αποκλεισμους το βράδυ της Κυριακής. 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Κάθε μέρα, 6.30 με 9.30 το βράδυ, το μπλόκο στήνεται και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, που ιδιαίτερα το προσεχές διάστημα με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και το τριήμερο της Αποκριάς προβλέπεται πολύ δύσκολο, μιας και παρατείνεται έως 28 Φεβρουαρίου και το κλείσιμο της Νέας Εθνικής Οδού στο ύψος της Ροδινής, λόγω έργων της Ολυμπίας Οδού. Αυτό σημαίνει πως τα οχήματα πρέπει πλέον να περνούν από την Παλαιά Εθνική Οδό μεταξύ Αιγίου και Πάτρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Όπως έχει γράψει το tempo24.gr  "άνοιγμα" προς τους αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, θα επιχειρήσει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου με στόχο την συνεργασία για την ενίσχυση των κινητοποιήσεων τους στο Νομό, με το στήσιμο κοινών μπλόκων στις εθνικές οδούς Πατρών - Κορίνθου (στο ύψος του Αιγίου) και Πατρών - Πύργου (στο κόμβο της Κάτω Αχαΐας). Στο μεταξύ οι αγρότες ξενυχτάνε στον κόμβο της Αχαγιάς και τα πηγαδάκια για τις επόμενες κινήσεις τους "φουντώνουν". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Προς "συμμαχία" αγρότες Αιγιάλειας και Δυτικής Αχαΐας για κοινά μπλόκα - Αντίστροφη μέτρηση για αποκλεισμό της Πατρών - Πύργου

Αναλυτικά, το δελτίο τύπου του Αγροτικού Συλλόγου αναφέρει τα εξής:

"Συνεχίζουμε τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς με 3ωρους αποκλεισμούς  της ΝΕΟ Αθηνών- Πατρών στα βενζινάδικα  καθημερινά από 6:30μμ-9:30 μμ. 
Ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς της Αιγιάλειας που συντονίζεται πανελλαδικά με 69 μπλόκα και την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων  είναι ο μόνος δρόμος για αποτελέσματα και ανακούφιση από τα βάρη που μας φορτώνουν η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ , οι κυβερνητικές πολιτικές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Το αφορολόγητο που πετύχαμε είναι ένα τέτοιο αποτέλεσμα του αγώνα μας και της στήριξης που έχουμε από τους εργατοϋπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και άλλους φορείς. 
Αποτέλεσμα αυτού του αγώνα είναι και η ομόφωνη υπερφήφιση του Υπομνήματος , που υποβάλλαμε ως Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου στην προ Ημερήσιας Διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγιάλειας την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου. 
Η αποσιώπηση ωστόσο από την Δημοτική Αρχή του αιτήματος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου για κατάργηση του χαρατσιού 80% αύξηση στο τιμολόγιο του νερού στα αγροτικά νοικοκυριά ( όπως και στα υπόλοιπα λαϊκά νοικοκυριά) επιβεβαιώνει ότι ο αγώνας συνεχίζεται  και κλιμακώνεται με πανελλαδικά και τοπικά αιτήματα. 
Την Τρίτη 31 Γενάρη στις 6:30 μμ η Ομάδα Γυναικών Αιγίου (μέλος της Ο.Γ.Ε) και του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας συμμετείχαν στο Μπλόκο μας για αλληλεγγύη στον κοινό αγώνα που δίνουμε όχι μόνο για την επιβίωση μας ως μικρομεσαία αγροτιά αλλά και για την διατροφική επάρκεια της χώρας και του λαού.  
Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους επαγγελματικούς φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και αθλητικά σωματεία να συμμετέχουν στον αγώνα, να συμμετέχουν στο κοινό Μπλόκο της αντιλαϊκής πολιτικής .  

Διαβάστε επίσης