Ενυδάτωση τώρα

Όχι πια σκασμένα χείλη

Λόγω του κρύου και της απότομης διαφοράς θερμοκρασίας μέσα κι έξω, τα χείλη σκάνε πολύ εύκολα. Ενυδατώστε τα φροντίζοντας τα με στικ που κυκλοφορούν στο εμπόριο και χαρείτε τα απαλά και βελούδινα.
Η ενυδάτωση μπορεί να γίνει και με σπιτικά προϊόντα:
 

Μέλι.Το μέλι είναι πολύ ενυδατικό και έχει επουλωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Εφαρμόστε αγνό μέλι στα σκασμένα χείλη σας αρκετές φορές την ημέρα. 

Αγγούρι. Τρίψτε μια μικρή φέτα αγγουριού στα ξηρά χείλη. Αφήστε τη για 15 με 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα χείλη σας με νερό. Κάντε το αρκετές φορές την ημέρα για να βοηθήσει τα χείλη σας να ενυδατωθούν και να θεραπευτούν γρηγορότερα.

Ζάχαρη. Κάντε απολέπιση των νεκρών κυττάρων ανακατεύοντας δυο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Εφαρμόστε την πάστα που θα δημιουργηθεί στα χείλη σας και αφήστε τη να καθίσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας και τρίψτε πολύ απαλά το μείγμα γύρω από τα χείλη σας. Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Βαζελίνη. Η βαζελίνη είναι πολύ αποτελεσματική θεραπεία για τα ξηρά χείλη. Βάλτε λίγη βαζελίνη πάνω στα ξηρά χείλη αρκετές φορές την ημέρα για να τα κρατήσει καλά προστατευμένα. Εφαρμόστε ξανά πριν πάτε για ύπνο για να κρατήσει τα χείλη σας καλά ενυδατωμένα κατά τη διάρκεια της νύχτας.