Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα στην Πάτρα - Με απεργία απαντούν οι εμποροϋπάλληλοι

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που αποφάσισε η Ο.Ι.Υ.Ε. για την Κυριακή Ιανουαρίου, ημέρα που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που αποφάσισε η Ο.Ι.Υ.Ε. για την Κυριακή 15 Γενάρη, ημέρα που τα καταστήματα θα είναι ξανά ανοιχτά, σύμφωνα με το μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο.

Θεωρούμε προκλητική και απαράδεκτη την απόφαση της Κυβέρνησης για την αύξηση των Κυριακών που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, από 8 σε 10, χωρίς να το ζητήσει κανένας συλλογικός φορέας του εμπορίου, αλλά σε υπόγεια και ευθεία συνεννόηση με τις πολυεθνικές, η Κυβέρνηση ψήφισε παραμονές των Χριστουγέννων και σε άσχετο νομοσχέδιο (Ν4446/2016 ΦΕΚ Α240 22-12-2016).

Και εκεί που οι εργαζόμενοι στο εμπόριο περιμέναμε να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος 4177/13, έρχεται η Κυβέρνηση και μας φορτώνει 2 επιπλέον Κυριακές.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, πρέπει όλοι μας πλέον να αντιληφθούμε ότι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης και εμείς πρέπει να τις ανατρέψουμε.

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να αντισταθούμε. να αγωνιστούμε και να καταργήσουμε στη πράξη το άνοιγμα των καταστημάτων όλες αυτές τις Κυριακές που επιθυμούν οι πολυεθνικές και να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω όλους αυτούς τους αντεργατικούς νόμους.

Όλες τις Κυριακές που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά, εμείς θα είμαστε παρόντες για να αντιστεκόμαστε με απεργιακές κινητοποιήσεις, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και άλλες πολύμορφες δράσεις.

Διαβάστε επίσης