Μάθημα στον "πάγο" στα σχολεία της Πάτρας - Χωρίς θέρμανση πολλές σχολικές μονάδες - Καταγγελίες στο tempo24.gr

Με μπουφάν και γάντια στις αίθουσες μαθητές και εκπαιδευτικοί
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κάτω από αντίξοες συνθήκες γίνεται σήμερα Τετάρτη, το μάθημα σε πολλές σχολικές μονάδες τόσο στο κέντρο της Πάτρας αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια.

Οι ιδιαιτέρως χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν από νωρίς το πρωί σε συνδυασμό με την έλλειψη θέρμανσης, αφού είναι άδειες από πετρέλαιο οι δεξαμενές των σχολείων, έχει μετατρέψει τις αίθουσες σε "ψυγεία" καικαθιστά την εκπαιδευτική διαδικασία κάτι παραπάνω από δύσκολη.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων στο tempo24.gr, οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου του πανεπιστημίου και σχολείων στα Ζαρουχλέικα ακόμα και στο κέντρο της Πάτρας, κάνουν μάθημα με τον υδράργυρο να δείχνει μηδέν βαθμούς κελσίου.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σύμφωνα με πληροφορίες στο γεγονός πως τελείωσαν οι προμήθειες για τη νέα χρονιά, αλλά και τα αποθέματα που υπήρχαν στις σχολικές μονάδες και πλέον υπάρχει αδυναμία λόγω έλειψης χρημάτων για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης.

Μάλιστα ο Δήμος Πατρέων χθες στην ανακοίνωση του για τα σχολεία των ορεινών περιοχών που θα έμεναν κλειστά λόγω του χιονιά, συμπεριέλαβε και μονάδες (Δημοτικά - Νηπιαγωγεία) σε περιοχές όπως η Παραλία - όπου το χιόνι δεν την "άγγιξε" - και στην οποία δινόνταν εντολή οι μαθητές να προσέλθουν στις αίθουσες μετά τις 10 το πρωί, λόγω παγετού.

 

 

Διαβάστε επίσης