Οι διαρρήκτες άφησαν τα παιδάκια χωρίς θέρμανση και φαγητό - «Ρούφηξαν» 1,5 τόνο πετρέλαιο και πήραν τρόφιμα και συσκευές

από τον παιδικό σταθμό Γαστούνης

Θύμα αδίστακτων διαρρηκτών έπεσε ο παιδικός σταθμός της Γαστούνης. Άγνωστοι μπήκαν στο κτίριο και πήραν ότι βρήκαν μπροστά τους. 

Κατάφεραν να αδειάσουν και τη δεξαμενή του πετρελαίου που περιείχε 1,5 τόνο καυσίμου για τη θέρμανση των παιδιών.

Το περιστατικό εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με το πως κατάφεραν οι διαρρήκτες να δράσουν ανενόχλητοι και κυρίως να πάρουν ενάμιση τόνο πετρελαίου χωρίς να γίνουν αντιληπτοί μέσα στην πόλη της Γαστούνης.

Τα πήραν όλα

Οι διαρρήκτες τη νύχτα της 2ας Ιανουαρίου σύμφωνα με πληροφορίες παραβίασαν την πλαϊνή είσοδο του παιδικού σταθμού. Μπαίνοντας μέσα έψαξαν τους χώρους και πήραν όλα τα τρόφιμα, καθώς επίσης ηλεκτρονικές συσκευές, μια ψησταριά και μια μηχανή κοπής γκαζόν. Βρήκαν όμως και τα κλειδιά των χώρων του παιδικού σταθμού και έτσι κατάφεραν να μπουν στο δωμάτιο που βρίσκεται ο καυστήρας του καλοριφέρ και η δεξαμενή του πετρελαίου. Άγνωστο αν είχαν μαζί τους κάποιο όχημα με μεγάλο δοχείο ή χρησιμοποίησαν κάποιο άλλο τρόπο, οι δράστες «ρούφηξαν» ενάμιση τόνο πετρελαίου θέρμανσης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πηνειού για τη λειτουργία του παιδικού σταθμού, Δημήτρης Λαγανόπουλος, εξήγησε τι αντιμετώπισε προχθές το πρωί που έγινε αντιληπτή η διάρρηξη. «Κλήθηκα από την μαγείρισσα του παιδικού σταθμού το πρωί της Τρίτης να κάνουμε αυτοψία για μια διάρρηξη που είχε γίνει τη νύχτα της 2ας Ιανουαρίου. Εκεί διαπίστωσα πως είχαν κλέψει περίπου 1500 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης, καθώς επίσης και τρόφιμα αξίας περίπου 1500 ευρώ, ένα dvd player και μια τηλεόραση. Αμέσως πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα της Γαστούνης που υπέβαλα μήνυση κατά αγνώστων. Το προσωπικό της σήμανσης έκανε έρευνα για δαχτυλικά αποτυπώματα και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Είναι η τρίτη φορά που γίνεται διάρρηξη στον παιδικό σταθμό, όμως η πρώτη σε τόσο μεγάλη έκταση. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο πήραν 1500 λίτρα πετρελαίου, όμως η λογική υποδεικνύει πως αυτοί που το έκαναν ήταν οργανωμένοι».

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος, τη Δευτέρα που ανοίγουν και πάλι τα σχολεία, θα λειτουργήσει και ο παιδικός σταθμός. Γίνεται προσπάθεια να γίνουν επισκευές στο χώρο του λεβητοστασίου και να υπάρξει προμήθεια πετρελαίου, αλλά και να καλυφθούν οι ανάγκες σε τρόφιμα για τα παιδιά, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα, μετά την διάρρηξη.

Μάστιγα οι κλοπές πετρελαίου

Η περίπτωση του παιδικού σταθμού της Γαστούνης δεν είναι η μοναδική που απασχολεί τις αστυνομικές αρχές στον Κάμπο της Ηλείας. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις ακόμα και σε κατοικίες που άγνωστοι κλέβουν πετρέλαιο, ενώ μάστιγα έχουν γίνει τα περιστατικά σε βάρος του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, όπου άγνωστοι κλέβουν τα καύσιμα από τον όρχο που βρίσκονται σταθμευμένα τα οχήματα του δήμου στη Μυρσίνη. Σε τρεις περιπτώσεις στις 24 Οκτωβρίου, στις 8 Νοεμβρίου και στις 4 Ιανουαρίου, άγνωστοι έχουν κλέψει, 350, 650 και 300 λίτρα από τα ρεζερβουάρ απορριμματοφόρων, με τη συνολική ποσότητα να φτάνει τα 1300 λίτρα. Όπως σχολίασε ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Τάσος Μυλωνόπουλος, αυτό που συμβαίνει είναι ντροπιαστικό και αναζητούνται τρόποι ώστε να σταθμεύονται με ασφάλεια και χωρίς απώλειες τα οχήματα του δήμου.

Πηγή: ilialive.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ