Το στασίδι της εξουσίας

03/01/2017 | 19:48

Τις τελευταίες εβδομάδες, για να μην πώ μήνες, οι «προθάλαμοι» της Νέας Δημοκρατίας έχουν γεμίσει με επίδοξους υποψήφιους βουλευτές. Πρόκειται για ανθρώπους που στην  πλειοψηφία τους αναζητούν «στασίδι» για την επόμενη ημέρα, «μυρίζοντας» εξουσία.

Δεν είναι κακό να έχεις φιλοδοξίες στη ζωή σου, αλλά λησμόνησαν οι περισσότεροι, ότι οι εκλογές για τις οποίες πολλά γράφονται, στριφογυρίζουν γύρω από τους τεμνόμενους κύκλους των σεναρίων, χωρίς ο κοινός τόπος τους να δίνει ασφαλή συμπεράσματα.

Πέντε-δέκα δημοσιεύματα, δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν σαφές εκλογικό τοπίο, πολλώ δε μάλλον όταν η Ευρώπη «πήζει» το 2017 από προγραμματισμένες (κανονικές δηλαδή) εκλογικές αναμετρήσεις.

Το τελευταίο διάστημα έχω μετρήσει πάνω από 25 πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει παρασκηνιακό ενδιαφέρον υποψηφιότητας. Και σε αυτούς δεν προσθέτω εκείνους που φέρονται είτε να έχουν λάβει το χρίσμα της ηγεσίας, είτε να επικαλούνται το αόρατο “χέρι» που έχει ευλογήσει την κάθοδό τους στην Αχαΐα.

«Μην ακούτε κανέναν» διαβεβαιώνει κορυφαίο στέλεχος του κόμματος και προσθέτει με νόημα: «Η Νέα Δημοκρατία είναι σε εκλογική ετοιμότητα, αλλά μέχρι εκεί»

Τι να εννοεί άραγε; Η απάντηση είναι απλή και προκύπτει από τα συμφραζόμενα της συνέχειας της συζήτησης η οποία δεν είναι δημοσιεύσιμη: Ότι αυτή τη στιγμή προέχει η ΝΔ να είναι «πανταχού παρούσα» με  θέσεις και πειστικό λόγο, με σαφή προτεραιότητα την ενίσχυση του λόγου και των θέσεων της παράταξης. Κατά συνέπεια, έρχονται σε τριτοτέταρτη μοίρα οι προσωπικές φιλοδοξίες όσων προσφάτως και… δημοσκοπικά θυμήθηκαν να καθίσουν στην πρώτη σειρά του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενώ «σφύριζαν αδιάφορα» όταν «η παρτίδα ήταν χαμένη». Και χρονικά, δεν απέχουμε πολύ από τις εποχές εκείνες, που κανείς (μα κανείς) δεν δεχόταν να καθήσει στην πρώτη σειρά, είτε γιατί δεν του άρεσε ο προηγούμενος Αρχηγός, είτε γιατί δεν τον γοήτευε η «μυρωδιά» της ήττας.

Αυτά προς το παρόν και μία υπεθνύμιση: Ο πολιτικός δρόμος χρειάζεται κότσια και υπομονή. Και το κυριότερο, η πολιτική (πλέον) απαιτεί συνέπεια και συνέχεια. Από τους 25 με 30 που έχω ακούσει , λίγοι διαθέτουν τα προηγούμενα προαπαιτούμενα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της