Πάτρα: Στις 12 Ιανουαρίου κάνουν πρεμιέρα "Οι ηλίθιοι"

Στο θέατρο Αντιμετρο

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Αντίμετρο στην οδό Φαβιέρου 5 και Αγ. Διονυσίου, στην Πάτρα, η παράσταση "Οι Ηλίθιοι", ένα έργο που έχει γραφτεί από τον σπουδαίο Αμερικανό συγγραφέα Νιλ Σάιμον, στα 89 του χρόνια σήμερα, διάσημο χάρη σε έργα όπως το «The Odd Couple» και το «Ξυπόλητοι στο πάρκο».

Το έργο «Οι Ηλίθιοι» ανεβάζει η θεατρική ομάδα «Είδωλο» στο Αντίμετρο της Πάτρας. Αυτή είναι η 2η θεατρική δουλειά της ομάδας.

Το έργο είναι μια ανάλαφρη ρομαντική κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα χωριουδάκι της Ουκρανίας, το Κουλιέντσικοφ. Ο δάσκαλος Λεόν Τολτσίνσκι καταφθάνει στο χωριό και μετά από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις με τους όχι και τόσο ευφυείς κατοίκους του χωριού θα βρει το σπίτι του νέου του εργοδότη, Ζουμπρίτσκι. Εκεί θα γνωρίσει τη σύζυγό του Λένια και την κόρη τους Σοφία την οποία και θα ερωτευθεί παράφορα. Θα παρατηρήσει όμως πάλι ότι και αυτή είναι το ίδιο αν όχι περισσότερο αδαής όσο και οι υπόλοιποι.

Σύντομα θα ανακαλύψει ότι η ηλιθιότητα των κατοίκων δεν είναι συμπτωματική αλλά το αποτέλεσμα μιας κατάρας που βασανίζει την περιοχή για 200 χρόνια, και πως θα πέσει και ο ίδιος θύμα της αν δεν καταφέρει σε 24 ώρες να εκπαιδεύσει τη Σοφία ή να παντρευτεί μια απόγονο της οικογένειας του ανθρώπου που έριξε την κατάρα…

Η παράσταση θα παιχθεί έως και τις 29 Ιανουαρίου 2017.

Πρόγραμμα παραστάσεων: κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30 και Κυριακή στις 20.30.

Διαβάστε επίσης